Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Helga: Ode aan jou!

2 min
Normaal schrijf ik blogs over mijn eigen (niet bestaande) liefdesleven en mijn date-leed. Aangezien ik altijd op de meest “foute” mannen val en aardig wat date-bloopers heb, zou ik jullie nog jaren kunnen vermaken. Maar voor deze blog gooi ik het even over een andere boeg. Met deze blog wil ik alle vrouwen even in het zonnetje zetten. Of je nu getrouwd bent of al jaren als single door het leven gaat, dit is mijn ode aan jou.

Waarom?

De reden waarom is heel simpel. Ik was onlangs met mijn dochter op het strand om wat verkoeling te zoeken en wat ik daar zag schokte mij toch wel enigszins. Door het warme weer was het er behoorlijk druk en overal zag je vrouwen met of zonder kids, van het zonnetje genieten. Allemaal verschillende vrouwen met verschillende vormen en verschillende looks. Allemaal mooi op hun eigen manier, maar helaas waren er maar weinig vrouwen die dat zelf doorhadden.

Voor jullie

Mooi meisje Dus voor het meisje met het figuurtje als een supermodel die er alles aan deed om met haar armen haar buik te bedekken? Je bent MOOI, nee, je bent prachtig! Je hebt niks om je voor te schamen dus geniet, lach en laat de rest van de wereld maar denken. Mama Voor de mama die half in paniek om zich heen kijkend op zoek was naar haar iets te snelle kind terwijl ze haar baby aan het troosten was EN ook nog eens de uitgespuugde melk angstvallig probeerde weg te vegen: Wat knap! Knap dat jij de tijd neemt om met jouw kids daarheen te gaan terwijl je weet dat het met baby en overactieve peuter niet bepaald rustgevend zal zijn. Wat geweldig dat jij zoveel ballen in de lucht kunt houden en WOW wat zag je er mooi uit. Die liefde die je uitstraalde was zo puur en mooi dat de rest erbij verbleekte. Lange broek Voor alle vrouwen die lange broeken, shirt of andere kledingstukken over hun bikini aangetrokken hadden wil ik zeggen: Wat zonde! Zonde dat niemand jouw fantastische figuur en te gekke bikini heeft kunnen zien! Want wat waren jullie allemaal mooi. Dat is het leuke aan vrouw zijn. Die komen in alle maten en vormen en allemaal zijn ze mooi. Vrouwen zijn prachtige wezens en ik zou willen dat je dat zelf ook zo zou zien. Dat je jezelf bedekt omdat je het koud hebt en niet omdat je bang bent wat anderen zullen denken. Mijn gedachte weet je nu in ieder geval dus pronk met wat je hebt, je bent het waard! Verdrietige dame Voor de vrouw die heel verdrietig keek toen er weer werd gevraagd of ze zwanger was wil ik zeggen; Wat ben ik trots op jou! Je bent prachtig en je liet je niet uit het veld slaan door die opmerking. Wat moet jij sterk zijn en stevig in je schoenen staan, geweldig! En nee, je bent niet dik, je bent prachtig, gewoon zoals je bent!

Straal en laat anderen stralen

Tot slot voor alle mannen en vrouwen die commentaar hebben op die andere vrouwen wil ik alleen maar zeggen; STOP! Stop met het bekritiseren van andere om jezelf beter te laten voelen. Stop met het naar beneden halen van iemand om welke reden dan ook. Dat is namelijk NIET mooi. Dat maakt jullie lelijk. En dat zou zonde zijn toch? Want dan hebben we al die mooie mensen en dan hebben we jou. Dus wees mooi, straal en vooral laat anderen ook genieten en stralen!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën