Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Heb geen hekel aan je lichaam tijdens de seks; 8 tips!

2 min
Elke vrouw heeft bepaalde lichamelijke onzekerheden en bij sommige speelt deze onzekerheid ook een rol tijdens de seks. Zonde, want door dit bewustzijn kan het lastig zijn om je over te geven en te genieten van het intieme contact. Je wordt namelijk steeds afgeleid door je eigen lichaam; "Wat zijn mijn borsten lelijk in deze positie", "Ik voel mijn overtollige kilo's bewegen", "Ik hoop niet dat hij over mijn buik streelt" etc. Deze gedachtegangen kunnen zo diep ingesleten zijn, dat je het ervaart als de waarheid. Hoe kun je het vertrouwen in je eigen lichaam terug winnen en meer van de seks genieten? Wij geven je tips!

1. Kijk eens goed naar de gemiddelde vrouw

Door de media en alle beelden die wij dagelijks voorgeschoteld krijgen, wordt onze beeld van de realiteit verstoord. Vrouwen die wij op tv of in de bladen zien zijn doorgaans erg mooi en slank. Bewust of onbewust vergelijken wij onszelf met dit beeld, maar dit heeft niets te maken met de gemiddelde vrouw. Kijk eens op straat of in het park om je heen en zie hier de werkelijke gemiddelde mens. Als je kritisch kijkt zul je zien dat iedereen zijn minpunten heeft en dat de meeste vrouwen niet in de buurt komen van het beeld wat wij via de media binnen krijgen. Zo kun je je eigen lichaam weer beter in perspectief zetten met de realiteit.

2. Maak contact met je lichaam

Intensiveer het contact met je eigen lichaam. Smeer deze uitgebreid in met body lotion na het douchen en doe ook eens aan zelfbevrediging. Zo word je steeds meer 'eigen' met je lichaam en zul je deze eerder accepteren dan wanneer je het lichamelijk contact altijd uit de weg gaat.

3. Loop vaker naakt rond

Wellicht klinkt het wat gek, maar probeer jezelf niet altijd direct in kleding te hullen. Ga naakt slapen als je dit nog niet deed, ga eens een avond naakt tv kijken, na het douchen gewoon even naakt door het huis lopen of je naakt opmaken. Met de gordijnen dicht natuurlijk! Hoe vaker je naakt bent, hoe meer het een gewoonte voor je wordt en hoe minder spanning je zult voelen op het moment suprême.

4. Kom in beweging

Vaak horen wij mensen klagen over zichzelf, zonder hier écht iets aan te veranderen. Kom in beweging! Ga lekker sporten, wandelen of fietsen. Wanneer je voelt dat je zelf stappen onderneemt, dan voel je je automatisch beter over jezelf en dit zal ten goede komen aan je zelfbeeld.

5. Koop mooie en passende lingerie

Wanneer je seks gaat hebben is het prettig om er zo zelfverzekerd mogelijk aan te beginnen. Daarom is een mooi lingeriesetje geen overbodige luxe. Ga eens lekker naar een lingeriezaak en koop iets waar jij je helemaal in voelt shinen. Wedden dat je dit ook uitstraalt in de slaapkamer?!

6. Goede setting

Zorg bij een intiem avondje voor een goede setting. Steek kaarsen aan; de warme kleur en het minimale lichtinval zal je een prettig gevoel geven. Bovendien zien we er allemaal beter en romantischer uit bij kaarslicht! Wanneer je ook nog een muziekje op zet, zul je waarschijnlijk makkelijker kunnen ontspannen en minder snel afgeleid worden.

7. Omdenken

Merk je dat negatieve gedachtegangen weer naar boven komen? Probeer deze dan direct de kop in te drukken door er een positieve gedachtegang tegenover te zetten. Sta jezelf niet toe om in de negatieve vibe te komen en spreek jezelf toe: "Ik ga me hier niet mee bezig houden, ik ben mooi, mijn vriend vindt mij geweldig en ik ga nu mijn aandacht op hem richten".

8. Focus op plezier

Zorg dat je helemaal in het moment bent en richt je op het plezier wat jullie samen beleven. Doe desnoods je ogen dicht en focus je op iedere aanrakingen van je partner. Waar je je op richt, dat wordt groter!

Foto: Shutterstock - Andrey

Reacties
Categorieën