3 min

Thessa: Daten met meneer 'Ik weet niet wat ik wil'

3 min
Meneer “ik weet niet wat ik wil” ontmoette ik een paar maanden geleden op een datingsite. Hij kwam uit de buurt, was van mijn leeftijd en zag er leuk uit. Potentie zo op het eerste gezicht.

Even een drankje doen...

Al snel bleek er niks over te blijven van deze mogelijke potentie; Hij stond negatief in het leven, vond niks leuk en had nergens zin in. Gevalletje depressief, als je het mij vraagt. Over het algemeen zie ik dat als een uitdaging en denk ik altijd wel dat ik iemand er weer boven op kan helpen. Dus ik dacht een drankje kan geen kwaad. Maar daar ging het dus al mis. Een drankje drinken vond hij maar niks. Want dan moest hij aan een tafeltje gaan zitten en praten met mij. Oeh, mega scary hoor! Hij was bang voor moeilijke gespreksonderwerpen, vond dat hij niks leuks meemaakte en daardoor niks te vertellen had.

Filmpje dan maar?

“Zullen we dan een filmpje pakken?” stelde ik voor. Lekker makkelijk, dan hoeven niet te praten met elkaar. Probleem opgelost, toch? Maar nee hoor, ook naar de film gaan wilde hij niet. Want daar konden we dan weer NIET met elkaar praten. Oke, now I’m confused. Niet praten, wel praten. Wat wil je nou mister I don’t know what I want? Overal zag hij beren op de weg en alles was een probleem. Dit was geen jongen voor mij, hij had nauwelijks tot geen vrienden, deed werk dat hij eigenlijk niet leuk vond, sprak zijn ouders al jaren niet meer en sliep in een eenpersoonsbed. Ik kapte het contact af en ging me richten op andere dingen. Tot ik hem laatst tegenkwam op Tinder. Hij stond bij mijn eerste suggesties dus ik wist dat hij mij geliked had. Twijfel. Wat zou ik doen? Kijken hoe het nu met hem gaat? En vragen waarom hij mij toch geliked had? Of gewoon op het kruisje drukken? Mijn nieuwsgierigheid won het toch (zoals altijd) van mijn verstand en ik drukte op Like, It’s a Match!

Tweede kans

Hij wilde graag een tweede kans, het ging nu beter met hem en dat merkte ik ook wel direct aan onze gesprekken. Hij deed weer leuke dingen, had het contact met z’n ouders weer hersteld, was eindelijk na 7 jaar weer naar de tandarts geweest en toonde initiatief. Oke dan, let’s give it a shot! De discussie over wat we dan konden gaan doen laaide weer op. Een drankje doen was nog steeds uit den boze, evenals de bioscoop. Ik vroeg hem wat hij dan leuk vond om te doen. “Bowlen & poolen.” “Nou dan gaan we toch een potje bowlen?” stelde ik voor. Dat vind ik tenslotte ook leuk, niet dat ik er wat van kan, maar dat terzijde. Alleen bowlen duurde volgens hem weer te kort. Wat in mijn ogen alleen maar goed is. Een eerste date, even een drankje doen of in dit geval een potje bowlen en dan weer naar huis. Dan kan je er even rustig over nadenken wat je nou van elkaar vindt. En dan zit je niet meteen de hele dag opgescheept met iemand die je niet mag of niet leuk vindt. Wat in het geval van internet daten nog wel eens kan voorkomen. Risico van het vak.

Discussiepunt 835

Hiermee stond discussiepunt 835 op de agenda. Want ik ging er volgens hem nu al vanuit dat het niks ging worden tussen ons. “Oke, poolen dan maar? Dan mag jij een cafeetje uitkiezen.” Probleem nummer zoveel want hij kent alleen pool gelegenheden bij hem in de buurt en daar wil hij niet op date. Want stel je voor dat we iemand zouden tegenkomen die hij kent! I gave up. We zouden elkaar zaterdag ontmoeten en hij moest maar verzinnen wat we gingen doen. Niet dat ik er nog echt zin in had, maar goed alles voor de blog!

Ik ga op zoek naar een echte vent!

Van onze date kwam echter niks terecht want meneer heeft niks kunnen verzinnen en ik was een paar dagen erg niet lekker (griepje of zo). Een aantal dagen later sprak ik hem weer en hij begon ineens over dat ik zo weinig van mezelf liet zien op Facebook. What the f…? Mijn Facebook foto’s hebben inmiddels de 1000 bereikt en hij heeft er welgeteld 14 op z’n profiel. Wie laat er hier nou weinig van zichzelf zien? Maar meneer is bang dat ik onzeker ben omdat ik geen foto’s in bikini, strakke hemdjes of andere sexy outfits heb op mijn profiel. Nou beste vriend, ik heb klasse en dat soort dingen bewaar ik liever voor in de slaapkamer, and not for the whole world to see! Ga jij lekker op zoek naar een meisje in bikini en strakke hemdjes, dan ga ik opzoek naar een echte vent!

XOXO Thessa

_________________________________ Lees hier alle blogs van Thessa!

Foto: Shutterstock - Seanika

Reacties
Categorieën