3 min

Thessa: Vrouwen gemeen? Mannen kunnen er ook wat van!

3 min
Ken je dat? Dat als je tegen een man zegt dat je geen interesse hebt of dat je hem niet wilt, dat er dan ineens van alles mankeert aan jou als vrouw? “Denk je echt dat ik met jou uit wilde?” wordt er dan gezegd. Ineens deug jij niet meer, ben je te lelijk, te dik, te dun of te bitchy.

Het zwakke geslacht

Mannen zijn wat dat betreft het zwakke geslacht. Ze kunnen niet tegen een afwijzing want tenslotte moeten zij degene zijn die iemand dumpt en niet andersom. Zo ook bij Joost. Joost is iemand die ik alleen via internet ken. Ooit leerde we elkaar kennen in een chatroom. We hadden meteen een goede vibe omdat we veel overeenkomsten hadden. Joost had heel erg last van paniekaanvallen en durfde niet zo goed naar buiten. Nu was ik hier toevallig bekend mee en ik probeerde hem te helpen waar ik kon.

Ons contact verwaterde

Maar hierdoor konden we niet afspreken omdat hij niet durfde. Hierdoor ontstond vaak ruzie. Onbegrip vooral. Want als iemand zijn onzekerheden en angsten begreep was ik het. Bij mij kon hij zichzelf zijn en hoefde hij zich niet te schamen. Wat vaak het geval is met paniekaanvallen, je bent namelijk bang wat iemand anders ervan vindt. Ik kende dat gevoel maar al te goed, al beheerste het mijn leven niet zo erg dat ik niet durfde af te spreken. Uiteindelijk verwaterde ons contact en we verloren elkaar uit het oog.

Korte chat

Soms zag ik hem nog wel eens voorbij komen op Facebook en laatst op LinkedIn. Hij voegde me toe en stuurde me een berichtje. Het ging goed met hem, zijn eigen bedrijf was een groot succes en hij had een relatie. Zijn paniekaanvallen had hij onder controle en hij leefde een heel normaal leven nu. En mij, mij was hij nooit vergeten, zei hij. Nog altijd bleef de vraag “wat als” door z’n hoofd spoken. Ik had Joost al jaren geleden los gelaten maar vond het natuurlijk wel leuk om even met hem te kletsen en te kijken hoe het nu met hem gaat.

Zijn relatie stond op knappen

Zijn relatie was op sterven na dood en hij was nieuwsgierig naar mij. Want ik had toch zoveel indruk op hem achtergelaten destijds en ik zag er zo goed uit nu. Hij wilde graag met mij afspreken maar loog over het feit dat het uit was met z’n vriendin. Want ik date nou eenmaal niet met mannen die bezet zijn en dat wist hij. Ik wil iemand die volledig voor mij gaat en niet om de nieuwe schoenen te zijn voordat hij zijn oude weggooit. Jammer genoeg voor hem was mijn intuïtie sterker dan zijn leugens en ik was er al snel klaar mee. Hij bleef het maar elke keer voor zichzelf verpesten, dat deed hij jaren geleden al door leugens en excuusjes. En nu door te liegen dat hij bij z’n vriendin weg was terwijl zij gister nog een romantisch weekendje weg waren geweest.

Pfff... get over it

De hele tijd moest ik zijn gezeur aanhoren dat zijn vriendin niet goed genoeg was, dat hun relatie niks meer voorstelde en dat ze nooit meer intiem waren samen. Maar bij der weggaan? Nee hoor! Gewoon lekker blijven hangen in een relatie waar je niet gelukkig van wordt. Daarin snap ik mannen echt niet! Hoe vaak ik dit wel niet hoor, dat ze eigenlijk dood ongelukkig zijn en niet vinden wat ze eigenlijk zoeken in een relatie, maar wel blijven hangen. Enkel alleen omdat ze bang zijn om alleen te zijn.

Op z'n teentjes getrapt

Wij vrouwen kunnen het wat dat betreft veel beter, maar dat terzijde. Het Whatsapp gesprek dat ik een tijd geleden met Joost had liep op een gegeven moment behoorlijk uit de hand. Want meneer kreeg z’n zin niet en teksten als “Je hoopt gewoon dat ik snel single ben zodat je me kan inlijven” kwamen voorbij. Waarop ik weer reageerde: “Je hebt je kans gehad Joost, jaren geleden en laatst weer en die heb je beide verpest. Dus blijf jij maar lekker in je ongelukkige relatie hangen” En ineens kwamen teksten op de proppen van: “Denk je nou echt dat ik mijn vriendin niet zou verlaten als jij heel erg leuk was geweest?”

Vrouwen gemeen?

Kijk, en daar gaan we weer. Mannen kunnen het niet hebben als je ze afwijst en ineens ben jij niet meer goed genoeg. Nou ik zal je vertellen, ik heb er wel genoeg van. Ik zeg dat soort dingen nooit om iemand opzettelijk te kwetsen maar om gewoon eerlijk te zijn. Maar mannen…mannen zeggen dat om ons opzettelijk onzeker te maken. Enkel en alleen omdat ze gekwetst zijn. En dan dachten we dat wij vrouwen gemeen waren…

XOXO Thessa

_________________________________ Lees hier alle blogs van Thessa!

Foto: Flickr - Team Dalog

Reacties
Categorieën