Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Is je vriend jaloers? Zo ga je ermee om!

1 min
Wordt hij al boos op je als je met andere mannen praat of er alleen al naar kijkt?! Maakt hij er een big issue van als jij foto’s liked van vrienden van je? Dan is hij inderdaad behoorlijk jaloers. Een beetje jaloers zijn is natuurlijk helemaal niet erg, sterker nog; we vinden dat best wel cute. Maar het moet niet te ver gaan. Is je vriend jaloers en hoe kun jij er het beste mee dealen? Wij geven je tips!

Vrienden

Stel hem zo snel mogelijk voor aan je mannelijke vrienden, zodat hij weet wie ze zijn en er misschien zelf ook wel vrienden mee kan worden. Het voelt voor hem dan prettiger aan zodra jij met je vrienden contact hebt, dat hij weet wie ze zijn of wat jullie band precies inhoudt.

Berichtje

Als je een avondje gaat stappen met je vriendinnen, stuur hem dan af en toe een berichtje. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je continu laat weten waar je bent, zodat het voelt alsof hij jou in de gaten (moet) houden. Maar gewoon een lief berichtje waarin je aangeeft dat je zin hebt om hem te zien kan natuurlijk altijd. Als dat hem gerust stelt is het een kleine moeite. Toch?

Aandacht

Geef hem aandacht als jullie op een feestje zijn of op straat lopen. De hele wereld mag namelijk best zien dat jullie een stel zijn en dat geeft hem een zeker gevoel. Dus houd zijn hand vast, lach, flirt en klets met elkaar en geef hem regelmatig een kus of knuffel!

Praten

Dat hij extreem jaloers is komt vast ergens vandaan. Misschien heeft dit te maken met een vorige relatie. Om erachter te komen waarom hij zo jaloers is, zou je er eens over kunnen praten met hem. Wie weet lucht het wel ontzettend op voor hem! En zo kun jij ook duidelijk maken wat dat met jou doet en wellicht zelfs zijn onzekerheid (deels) wegnemen.

Ruzie

Word niet direct boos als hij jaloers reageert, dit werkt namelijk alleen maar averechts. Wij denken dat het beter is als het lukt om zijn gedrag los te laten op dat moment. Laat het even bij hem, hij gaat er vast wel over nadenken. Maak het in een later stadium bespreekbaar.

Complimenten

Geef hem regelmatig complimenten en laat weten dat jij echt voor hem gaat. Geef hem het “goede” gevoel. Een jaloerse vriend heeft dit nou eenmaal extra nodig. _________________________________ Lees hier alle blogs van Chantal!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën