Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Zo krijg je je vriend mee shoppen - 5 tips!

1 min
Wij vinden het fantastisch, maar de meeste mannen zijn er niet dol op: Shoppen. Heb jij thuis ook zo'n exemplaar zitten die bij het woord 'winkels' z'n schouders moedeloos laat zakken? Maar vind jij het juist wel gezellig om samen even de stad in de gaan? Lees dan deze tips en krijg je vriend mee shoppen!

1. Geen shopmarathon

Hoewel jij en je vriendinnen uren kunnen rondstruinen in de kleine boetiekjes en aan het einde van de dag nog gehaast naar die eerste winkel terug moeten rennen om voor sluitingstijd nog éven bij die ene tas te kijken, geld dit helaas niet voor mannen. Neem je hem op sleeptouw, zorg dan dat het geen hele lange shopmarathon wordt. Wees concreet over de verwachtingen en bespreek deze met elkaar: "Zullen we tot de lunch de stad in gaan en daarna samen een broodje eten?" Zo hebben jullie dezelfde insteek en wordt het geen eindeloos geslenter. Voor beide niet.

2. Ga gericht op je target af

Mannen houden van doelen. Dus spreek van tevoren af wat de doelstellingen van de shopdag zijn: Een nieuwe broek of een wollen vest. Zo wordt het in zijn beleving geen eindeloze dag van winkel naar winkel en met een beetje geluk -heel veel geluk- helpt hij je ook nog mee zoeken!

3. Strooi met complimenten

In een relatie is het altijd belangrijk om complimenten te geven en waardering te uiten. Maar op een dag als vandaag is het geven van complimenten bijna van levensbelang! Dus wees positief, vrolijk, geef aan hoe gezellig je het vindt dat hij mee is en wees enthousiast als hij mee zoekt of mee denkt. Het is eigenlijk net als bij kinderen - stickertje erop en klaar!
winkelen-vriend

4. Hop ook even binnen bij zijn winkels

Oke, wij vinden het een eerlijke deal: Hij mee naar de Zara, jij mee naar de Media Markt. De meeste mannen vinden het leuk om even bij de laatste technische snufjes te koekeloeren dus geef hem die minute of fame. Als hij vervolgens zonder te klagen met jou de Zara doorspit is iedereen happy toch?!

5. Zorg voor sapjes & hapjes

Misschien de belangrijkste tip van allemaal: Bouw pauzes in. Het klinkt wellicht logisch, maar zorg dat je op tijd ergens gaat zitten om even te ontspannen en wat te drinken of eten. Stel je het namelijk te lang uit, dan wordt hij hongerig en mopperig en is dat kans dat je hem daarna of een volgende keer nog mee krijgt dramatisch afgenomen.

Succes & veel plezier! Heb jij nog golden tips? Deel ze hieronder met ons!

Foto1: Shutterstock - dpaint Foto2: Shutterstock - Bikeriderlondon

Reacties
Categorieën