Happy singles
Happy singles
1 min

Ik waagde me aan een singlereis

1 min
Tina is 33 en vrijgezel. Vorig jaar nam ze een sprong in het diepe en ging mee op een singlevakantie. Vandaag vertelt ze aan ons haar ervaring!

Free girl

Sinds een paar jaar ben ik vrijgezel. Gelukkig vrijgezel, kan ik wel zeggen. Voor die tijd had ik een leuke relatie, maar we kregen steeds meer irritatie en een toekomst samen zagen we niet meer zitten.

Vriendinnen

Inmiddels ben ik 33 en zijn mijn vriendinnen gesetteld, getrouwd en de meeste hebben bovendien kinderen. Niet echt ideaal 'publiek' om mee te vragen op vakantie. Tegenwoordig wil iedereen met z'n krappe 24 vakantiedagen toch quality timen met vriend of kids.

Singlereis

Na jaren van losse vakanties met degene die beschikbaar waren, besloot ik dit jaar het heft in eigen handen te nemen. Een ver van mijn bed show, maar ik ging het toch doen: Mee op een singlereis! Na wat rondgesnuffeld te hebben, boekte ik mijn reis naar Kos. Quasi zenuwachtig stond ik een paar maanden later op het vliegveld. Wat als er alleen maar rare mensen zouden zijn? Zou ik me dan in m'n eentje kunnen vermaken? Of zijn er van die verplichte kroegentochten, zoals we vroeger deden tijdens de studentenreizen? Bij aankomst werden we gelijk aan elkaar voorgesteld. De reisleidster was heel relaxt en zorgde direct voor een koud wijntje. De zon scheen en de eerste grappen werden gemaakt. Dit ging goed komen, dat voelde ik. De dagen vlogen voorbij en de groep werd steeds hechter. We waren veel op het strand, deden citytripjes met degene die daar zin in hadden, aten samen en dronken 's avonds vaak een wijntje. Perfecte ingrediënten voor een ontspannen vakantie!

Thuiskomst

Helaas komt er ook aan elke vakantie weer een eind. Er moest weer gewerkt worden. Regelmatig werd mij gevraagd of ik nog een leuke partner gevonden had. Nee. Zo'n reis staat niet in het teken van daten, maar echt om relaxt met een leuke groep op reis te gaan. Soms ontstaat er toch een leuk koppel, dat kan altijd. Maar ik kan alleen maar zeggen dat ik er hele leuke vrienden aan over heb gehouden, met wie ik nog geregeld in de stad te vinden ben.

Foto: Shutterstock - Darren Baker

Reacties
Categorieën