Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Man verliest interesse na seks; waarom?

1 min

Misschien heb je het wel om je heen gehoord of ben je er zelf mee in aanraking geweest; nadat je eindelijk seks met hem hebt gehad, verliest hij zijn interesse voor je. Was je dan enkel een prooi om te veroveren en is de spanning er nu af? Of was je niet goed in bed? Allemaal vragen die door je hoofd spoken.

Mannen versus vrouwen

Alvorens we op deze vraag ingaan is het goed om te beseffen dat mannen en vrouwen vaak een totaal andere manier van beleving of gedachtegang hebben. Zo ook op het gebied van daten en seks. Een vrouw jaagt vaak op een man omdat ze hem als toekomstige partner kan zien. Een man jaagt met verschillende redenen. Eén van die redenen kan zijn dat hij uit is op het hebben van seks.

Mannen zijn doelgericht

Wanneer hij in jou niet geen toekomstpartner ziet of er gewoon niet aan toe is om zich vast te leggen, kan hij nog steeds op jou jagen. In dat geval hebben andere doelstellingen prioriteit, zoals bijvoorbeeld seks. Om dit doel te bereiken zijn mannen in staat om berichtjes te sturen met lieve en bindende woorden, waardoor het lijkt alsof hij meer in petto heeft. Veel vrouwen zijn goedgelovig en hopen dat hetgeen wat de mannen zeggen of sturen waar is.

Als hij je in de steek laat na de seks

Als je na een tijdje contacten met hem seks hebt gehad en hij daarna zijn interesse in je verliest, dan kun je concluderen dat deze vriend uit was om te scoren. Waar vrouwen op zoek zijn naar binding en genegenheid, kan het bij een man puur om de seks draaien. Als dit doel bereikt is, zullen ze vaak dan ook weer op zoek gaan naar een nieuw doel. Dus laat hem lekker links liggen en zet je pijlen op iets of iemand anders. Hij is het niet waard om je verdrietig over te voelen of te twijfelen aan jezelf of hetgeen wat jullie hadden. Uiteindelijk moet jou toekomstige partner ook 100% voor jou gaan!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën