Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

6 dingen die het libido van een man kunnen beïnvloeden

1 min
Mannen en geen zin in seks? Ja, ze zijn er hoor! Herkenbaar? Je zou je haast gaan afvragen of het aan jou ligt, maar doe dat niet! Maar hoe komen die mannen aan zo’n laag libido? Wij zetten 6 dingen op een rij die het libido van een man kunnen beïnvloeden.

Drank

Heel leuk zo’n avondje doorzakken, maar verwacht daarna in bed geen vuurwerk van hem. Zijn libido is daarna waarschijnlijk afgenomen. Een beetje alcohol zorgt juist voor meer pret, maar teveel alcohol verpest alles.

Vermoeidheid

Heeft hij het druk op zijn werk? Grote kans dat hij geen zin heeft in seks. Een man kan namelijk maar moeilijk omgaan met vermoeidheid en stress en neigt ernaar alleen maar te willen slapen.

Hoofdpijn

Wij gebruiken hoofdpijn als reden om niet te hoeven seksen. Mannen hebben het gevoel dat ze verlamd zijn als ze hoofdpijn hebben en kunnen daardoor echt niet meer presteren. Dus vrouwen; neem mannenhoofdpijn serieus en laat hem even met rust.

Onzekerheid

Wanneer mannen onzeker zijn over het lichaam, dan kan dat zeker invloed hebben op jullie leven tussen de lakens. Dit kan namelijk zijn prestatieangst aanwakkeren, waardoor hij liever zo snel mogelijk het licht uitdoet en gaat slapen.

Prestatiedruk

Voor een man is seks niet altijd even ontspannen als voor een vrouw. Een man voelt namelijk ook een bepaalde druk om te moeten presteren en wil jou ook nog optimaal verwennen. En juist als hij daar teveel aan denkt, is zijn lust weg.

Medicatie

Slikt hij momenteel medicijnen? Dan zou het heel goed kunnen dat daardoor zijn libido verlaagd is. En dan hebben we het over bijvoorbeeld cholesterolverlagende medicatie, bloeddrukverlagende medicatie en antidepressiva. Dus van een paracetamol tegen de hoofdpijn zal dit niet gebeuren. Als de medicijnen effect hebben op de lust, zal dit waarschijnlijk vermeld staan in de bijsluiter bij de bijwerkingen. _________________________________ Lees hier alle blogs van Chantal!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën