Happy singles
Happy singles
3 min

Foute mannen; de player

3 min
Ze zijn er in alle soorten en maten: foute mannen. Sommige vrouwen weten ze er feilloos uit te pikken en anderen vallen keer op keer als een blok voor dit type. Hoe komt dit en hoe herken je 'de player'?

Foute types

Herkenbaar? Je valt continu op de mannen waarvan je eigenlijk weet dat ze niet goed voor je zijn. Zo zijn er natuurlijk genoeg types die niet bij je passen en dat is per persoon verschillend. Daarnaast heb je mannen die narcistisch zijn, veel weg zijn, op geld belust zijn, verlavingsgevoelig zijn of niet te vertrouwen zijn, maar daar hebben we het een andere keer over. In dit artikel zullen we de man als 'player' bespreken.

De player

Veel vrouwen zullen een zwak hebben voor players. Ze zijn charmant, galant, maken complimentjes, geven je drankjes, kunnen goed flirten, dragen hippe kleding, zeggen op het juiste moment de juiste dingen en stralen grote mate van zelfverzekerdheid uit. Dat klinkt toch al snel als de ideale man. Toch is hij het niet. Zijn aandacht voor jou is van korte duur en het gevoel dat hij voor je heeft is wellicht oprecht, maar kan hij ook makkelijk ervaren bij andere vrouwen.

Waarom trap jij in de val?

Misschien heb je het jezelf al eerder afgevraagd: waarom overkomt mij dit steeds? Om te beginnen is het belangrijk dat je beseft dat het vallen op verkeerde mannen je niet 'overkomt'. Jij bent degene die hier keer op keer voor kiest en door hetgeen wat jij onbewust uitstraalt weet hij jou eenvoudig eruit te pikken. Wees bewust van je eigen keuzes. Geef aan jezelf toe dat je een zwak hebt voor foute types en ga hiermee aan het werk. Wees alert op hetgeen wat je uitstraalt. Ben je in de kroeg druk bezig met lol maken en met je vriendinnen of ben je stiekem ook hard om je heen aan het kijken of er nog leuke mannen rondlopen? Het tweede? Dat ziet de player meteen! Hoe reageer jij op zijn versierpoging, wat zeg je tegen hem en geef je hem ruimte? Allemaal signalen waar je je bewust van moet worden. Geloof niet keer op keer in 'de goedheid' van de man, maar kies voor jezelf! Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer met mannen mag sjansen, praten of daten, maar het gaat om jouw keuze. Jij moet de touwtjes in handen nemen! sexy-man

Charmeur verklaard

Waar vrouwen een date, seks of een speciale band meestal koppelen aan emoties en vertrouwen werkt dat bij een man vaak anders. Zij kunnen een goede vrijpartij ervaren als een prettige daad, zonder zich daaraan emotioneel te verbinden. Daarom is het voor mannen vaak makkelijker om te schakelen tussen verschillende bedpartners. Bovendien zijn het vaak de vrouwen die, vaak tegen beter weten in, de mannen steeds de kans geven om zich, na een fout of misstap, opnieuw te bewijzen. Hem een tweede kans geven en overtuigd zijn dat hij het niet zo bedoelde, geeft hem ruimte om zijn gedrag door te zetten. Beland je continu in smoesjes, ruzies of situaties waarin hij iets uit te leggen heeft? Foute boel! Alarm bellen aan.

Hoe te herkennen?

Als je dicht bij je intuïtie staat kun je de player er waarschijnlijk zelf al uitpikken. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Er zijn wel een paar globale tekenen waar je op kunt letten, al is dit natuurlijk geen waterdichte afvinklijst.
  • Hij heeft mooie verhalen over zijn carrière, reizen, huis of auto
  • Hij geeft je het gevoel dat je direct een bijzondere klik hebt
  • Hij is makkelijk met aanraken, geeft je snel een knuffel of pakt je even vast
  • Hij geeft je veel complimenten
  • Hij danst, sjanst en versiert
  • Hij doet z'n best om jou de eerste avond in bed te krijgen
  • Als hij bij jou is ligt zijn telefoon nooit in het zicht
  • Hij heeft bijna meer vrouwen dan mannen in zijn Facebook
  • Hij heeft helemaal geen Facebook of alles afgeschermd staan
  • Hij neemt vaak zijn telefoon niet op en belt niet of laat terug
  Hebben jullie nog meer signalen van 'de player'? Deel het in een reactie hieronder!

Foto 1: Shutterstock - Golden Pixels LLC Foto 2: Shutterstock - Cura Photography

Reacties
Categorieën