Happy singles
Happy singles
2 min

Waarom vinden wij foute mannen woestaantrekkelijk? 10 verklaringen!

2 min
Ja, we zijn er allemaal schuldig aan. De één gaat er wat serieuzer mee aan de slag dan de ander, maar foute mannen trekken onze aandacht. Ze hebben iets aantrekkelijks. Dan hebben we het niet over de vrouwenhater of de junk, maar over de ongerepte man die eigenlijk verre van 'boyfriend-material' is. Wat is er nou precies zo spannend aan zo'n type? Wij vonden deze 10 verklaringen.

1. Aantrekkelijk uiterlijk

Mannen die iets fouts over zich heen hebben zijn vaak aantrekkelijk. Wellicht hebben ze van nature geen woestaantrekkelijk gezicht, dan zorgen ze er wel voor dat hun body goed in shape is. Bovendien hebben ze vaak een stoere look en zijn ze charmant, wat weer zorgt voor een verhoogd sexappeal.

2. Ze zijn onvoorspelbaar en dus spannend

Trouwe honden? Dan zijn deze mannen zeker niet. Vaak zijn ze onvoorspelbaar in hun gedrag en hun verdere doen en laten. Juist dat maakt het spannend. Een toekomst met hem ligt nog lang niet vast. Regelmatig is hij afstandelijk, maar op een ander moment is hij in staat om je compleet te verrassen. Juist deze mix van signalen maakt hem ongrijpbaar en spannend.

3. The bad guy rocks the movie

Foute mannen herkennen we uit films, waar ze vaak super charmant worden geprofileerd. Want zeg nou zelf, vielen we niet massaal op de vreemdganger Danny Zuko uit Grease?! grease

4. Testosteroooon

Kijk mij, ik ben bewust van mezelf, trots op mezelf en I love it. Deze houding, samen met zijn flinke dosis testosteron maakt hem super mannelijk. Hij is de krijger, de ridder, Superman. En stiekem willen wij daar best naast lopen. Al is het maar voor een weekje.

5. Hij beschermt je, lekker veilig!

Een typische foute man is vaak erg beschermend over degene die ze liefhebben. Met hem aan je zijde weten anderen dat ze niet met jou mogen fucken. Lekker veilig toch?!

6. Afleiding

Ga jij zelf niet helemaal lekker; je kunt geen werk vinden, leuke mannen zien je niet staan of je zit momenteel niet zo lekker in je vel; dan is afspreken met zo'n foute man een ideale dekmantel om de aandacht even van jezelf af te leiden. Voor zowel jezelf als voor anderen.

7. Stoer en dominant

Typerend voor deze mannen is het hebben van een tikkeltje narcisme. Ze weten wat ze in huis hebben en zijn niet bang om dat tentoon te stellen. Hierdoor kunnen ze ook eenvoudig concurreren met andere mannen en dat maakt ze stiekem hartstikke stoer. Deze mannen domineren en zijn niet bang om zich tegen de algemene norm te keren. Juist het staan voor je eigen mening of visie vinden veel vrouwen aantrekkelijk. ryan-gosling

8. Ze zijn anders

Foute mannen zijn verre van doorsnee. Juist omdat ze zo anders zijn, trekt het de aandacht. Dag grijze muis, welkom Mr. bad guy.

9. Settelen uitstellen

Ben je nog niet toe aan een vaste relatie? Dan kun je hem uitstekend inzetten om deze fase nog even uit te stellen. Het is lekker veilig om je daarachter te verbergen, je weet immers zeker dat het 'huisje, boompje, beestje' nog lang weg zal blijven zolang je met hem blijft daten.

10. Ze hebben hulp nodig

Stiekem hebben de bad guys op bepaalde vlakken hulp nodig. En dat ga jij verzorgen! Althans, zo denken veel vrouwen. We zijn geneigd om anderen te willen helpen en zijn van nature verzorgend ingesteld. Ons moederinstinct is erop gericht om hetgeen wat zij missen in hun leven (wellicht liefde, aandacht) te compenseren. Dat je een man niet zomaar kan veranderen neigen we dan wel eens te vergeten.   Dit waren onze 10 verklaringen. Heb jij nog andere redenen waarom foute mannen zo aantrekkelijk lijken? Met de nadruk op 'lijken', want als je het ons vraagt ben je beter af met een heerlijke vertrouwde good guy!

Foto: Shutterstock - Artem Furman

Reacties
Categorieën