Happy singles
Happy singles
2 min

Hoe versier je een man? De beste openingszin voor vrouwen

2 min
Datingcoach Daan de Ram heeft inmiddels minstens een aantal duizend man-vrouw reacties van dichtbij mogen bekijken. Dan staat hij heel nonchalant te doen alsof hij aan het bellen of appen is, terwijl één van zijn deelnemers een vrouw benadert. Inmiddels heeft hij dus veel voorbij zien komen! Vandaag vertelt hij hoe je als vrouw een man kunt versieren.

Als vrouw op een man afstappen, zou jij dat durven?

En je kan het leuk vinden, of niet… maar er bestaat wel degelijk iets als genderrollen. Als man is het sociaal geaccepteerd om op een vrouw af te stappen en daarbij vrij direct te zijn in hun openingszin. (Hoewel veel mannen dit doodeng vinden, en vrijwel nooit doen.) Voor veel vrouwen is het echter nóg lastiger om iemand aan te spreken. De meeste vrouwen worden daartoe namelijk niet bepaald gestimuleerd door hun vriendinnen of de maatschappij. Dan bestaat de angst om als ‘gemakkelijk’ bestempeld te worden, of je weet simpelweg niet wat je moet zeggen. Iets waar veel mannen ook tegenaan lopen. Ben jij één van de vrouwen die WEL op mannen afstapt? Good for you, want maar weinig dames durven dit. En daarom deel ik graag deze manier waarop je gemakkelijk in het gesprek komt met een leuke man.

Hem versieren, terwijl hij denkt dat hij jóu versiert

Toen ik eens werd uitgenodigd om 3 vrouwen te coachen tijdens het uitgaan voor een item op RTV Utrecht, had ik een vrij indirecte openingszin bedacht voor vrouwen. Een openingszin die vol zit van psychologische principes. Je maakt in deze openingszin namelijk gebruik van het augurkenpot-effect. Het wat? Het augurkenpot-effect staat symbolisch voor een situatie waarbij de man je graag direct te hulp zou schieten.

Voorbeeld

“Hey, een beetje gek misschien, maar ik heb even een mannnelijke mening nodig. Wat moet je doen als vrouw, wanneer je gewoon een vriendschappelijke vriend hebt, maar je verdenkt hem ervan dat hij méér wil dan alleen vriendschap. Hoe moet je daar dan mee omgaan?”

Het geheim

Waarom is dit zo’n goede manier om je gesprek op gang te brengen vraag je? Dat zal ik je verklappen. · Je kan gelijk overgaan op het meest boeiende onderwerp dat er is: man-vrouw relaties, versieren, en de friendzone. · Hier zit het psychologische principe van social proof in verstopt. Je geeft aan dat jij een gewilde vrouw bent. · Het augurkenpot-effect zal hem direct aan het werk zetten. Mannen helpen vrouwen graag. Je geeft hem de kans om zijn mannelijke wijsheden met je te delen, en al vrij snel zal hij in de mindset zitten dat hij jou aan het versieren is. Dat is driedubbel voordeel, voor de prijs van één openingszin.

Aantrekkingskracht

Natuurlijk is er altijd een nuance. Aantrekkingskracht wordt opgebouwd door dingen als lichaamstaal, klik, positieve intenties, interesses, en de absentie van wanhopig gedrag bij beide partijen. Dus één openingszin is niet gelijk de garantie op een vaste relatie, maar toch is het wel fijn om soms een goede openingszin achter de hand te hebben om te zeggen als je het even niet weet. Voor de mannen die dit lezen, en nu een stukje wijzer zijn geworden over hoe versieren voor vrouwen werkt, raad ik het artikel aan over hoe versier je een vrouw. Liefs, Daan de Ram
Reacties
Categorieën