Happy singles
Happy singles
3 min

Flirt tips

3 min
Flirten: een woord dat zal blijven boeien zolang er mensen op aarde bestaan. Het zorgt ervoor dat je de ‘ware Jacob’ tegen komt, maar het kan ook enorm van kracht zijn voor je zakelijke contacten.

Flirten

Wie kan er nou beter uitleggen hoe je een man kan versieren dan een man zelf? Daarom vroegen wij de Amsterdamse Jelle van deze te gekke website over persoonlijke ontwikkeling om ons flirt tips te geven! Dus hierbij ladies! 'Fleurs Flirt Guide' voor vrouwen: Een man versieren in 5 heldere stappen.

1. Overwin je angst

Een man versieren vergt moed en zelfverzekerdheid en het overwinnen van jouw angst voor een afwijzing is de allereerste stap om aan te pakken. Er zijn twee methodes om deze angst te overwinnen.
 • Bouw aan jouw schild tegen angst door overal mannen aan te spreken. Waar je ook bent, spreek mannen aan en maak oogcontact. Zie het als hardlopen: begin met kleine afstanden, en eindig met een marathon.
 • Weet dat angst een beeld van de werkelijkheid is die niet bestaat en zie het als een fout in je brein. Stel jezelf deze vraag: Waar komt de angst vandaan? Wordt bewust van de afkomst er van en zie het als een punt waar je jezelf kunt ontwikkelen door er aan te blijven werken.
Nu de actie, gebruik deze stappen in vrije tijd zodra je de rust hebt en je zelfverzekerd voelt. Maak voor jezelf eerst de keuze dat je nu gaat flirten, dit geeft duidelijkheid naar jezelf; dit zul je vervolgens ook uitstralen naar hem.

2. Zoek

Kijk om je heen en voel wie er aantrekkingskracht op je heeft. Zie je jezelf met hem op stap gaan, romantische dingen ondernemen? Dan voel je vanzelf of dit de vent is met wie jij contact wil gaan maken. Afwachten en mannen op je af laten komen is een optie maar geeft jou minder kan om de liefde van je leven tegen te komen. Wees proactief, niet reactief.

3. Oogcontact en een positieve gedachte

Nu je weet welke vent aantrekkingskracht op jou heeft is het belangrijk om hem te laten zien dat er interesse is. De vraag is: hoe moet ik naar hem kijken? Denk weer aan die leuke en romantische dag en zoek oogcontact terwijl je denkt aan de momenten dat jullie samen lachend rondlopen. Je zult vanzelf gaan lachen door de positieve gedachte en hij zal het voelen en zien. Let nu op zijn non-verbale communicatie, dit zijn positieve signalen:
 • Wenkbrauwen gaan omhoog
 • Zijn mond valt een klein beetje open
 • Hij gaat breder staan
 • Hij lacht
Krijg je een ongeïnteresseerde reactie terug (wat niet vaak voorkomt)? Blijf dan doorgaan tot je beet hebt en ga weer naar stap 2, vat het niet persoonlijk en pijnlijk op maar ga door, de aanhouder wint! flirt-tips

3. Actie

Nu jij weet dat hij jou ziet zitten is het tijd om iets te gaan doen. Wees actief en ga op je doel af. Vergeet 'de openingszin', de openingszin is een geforceerde manier van contact maken en staat vaak lijnrecht tegenover de huidige situatie. De kracht zit hem juist in het moment. Vind een actie waarbij een reactie van hem niet te vermijden is en zoek naar creativiteit om hem te benaderen. Observeer hem en verplaats je in zijn situatie:
 • Met wie is hij hier?
 • Waar zit hij nu op te wachten of wat komt er goed uit?
 • Hoe zou ik me voelen als ik hem was en wat past er nu goed in dit moment?

4. Goed luisteren en letten op non-verbale communicatie

Nu er een conversatie is, is het belangrijk dat je goed luistert. Mannen houden van vrouwen écht geïnteresseerd zijn in de man. Probeer hem goed te leren kennen door vragen te stellen maar ook dingen over jezelf te vertellen. Hou de balans tussen over jezelf en over hem praten Let tijdens jullie gesprek op non-verbale communicatie, dit zijn positieve signalen:
 • Hij spiegelt jouw bewegingen
 • Hij lacht
 • Constant oogcontact
 • Hij gaat dichtbij jou staan
 • Hij raakt je aan
 • Hij oogt gespannen

5. Zorg dat je zijn nummer hebt

Als je bij stap 5 bent is het duidelijk dat hij geïnteresseerd is. Nu zorgen dat je aan zijn nummer of naam en achternaam komt zodat je niet voor niets hebt geïnvesteerd.   Good luck dames!

Foto 1: Shutterstock - Ammentorp Foto 2: Shutterstock - Dragon Image

Reacties
Categorieën