Happy singles
Happy singles
2 min

Lichaamstaal mannen; Flirt hij met je?

2 min
Kun jij de lichaamstaal van mannen ook niet altijd even goed interpreteren? Vindt hij je leuk, waarom zit hij aan zijn neus en spiegelt hij jouw gedrag? Wij geven je een lijstje van wat zijn lichaamstaal over hem zegt. Handig!

1. Uitgebreid en wijdbeens zitten

Mannen die uitgebreid zitten zijn vaak een beetje dominant. Ze nemen veel ruimte in beslag en laten daarmee (onbewust) zien dat ze er zijn. Daarnaast straalt het wijdbeens zitten ook een stukje energie en mannelijkheid uit. Op zich niks mis mee dus.

2. Veel handgebaren

Mannen die veel gebaren maken tijdens het vertellen van zijn verhaal zijn vaak goed in communiceren en blijken ook vaak extravert te zijn. Bovendien is gebleken dat gebruiken van gebaren ook de zelfverzekerdheid vergroot. Leuk feitje; wanneer iemand veel handgebaren gebruikt is de kans kleiner dat deze persoon liegt. Dit komt omdat non-verbale communicatie eerder leugens zal ontmaskeren dan woorden en daarom gaan handgebaren en leugens vaak niet goed samen.

3. Hij wrijft aan z'n neus

Wanneer je wel kans hebt dat jouw gesprekspartner liegt of overdrijft, is wanneer hij tijdens zijn verhaal regelmatig aan zijn neus wrijft of krabt. Vaak is dit een manier om de ander onbewust af te leiden en zijn mond te verbergen. Doet jouw date of vlam dit, dan moet je zeker alert zijn.

4. Kijkt hij je aan?

Het wel of niet aankijken van jou zal veel over hem zeggen. Wanneer hij vaak wegkijkt, kan dat een teken zijn van verlegenheid. Kijkt hij je juist langer aan dan gebruikelijk, dan is de kans dat hij interesse heeft groot en probeert hij opzettelijk met je te flirten. Vaak zul je zien dat het bij jou ook spanning oproept. Leuk om te weten; Het schijnt dat wanneer je met een aantrekkelijk persoon aan het praten bent, de pupillen groter worden. Even goed opletten dus en je weet of je goed zit!

5. Hij spiegelt jouw bewegingen

Als 2 mensen in elkaar geïnteresseerd zijn, gaan ze tijdens het gesprek elkaar spiegelen. Dat gaat heel onbewust. Het kan zijn dat jij je hand door je haar haalt en hij dat ook doet of dat jullie tegelijk een slok uit het glas nemen. Het geeft te kennen dat je je aansluit op de visie van de ander en dat het gesprek als prettig ervaren wordt.

6. Lachen

Wanneer hij veel lacht tijdens jullie afspraakje of gesprek, dan is hij ontspannen en heeft hij het naar zijn zin. Bovendien is het een van de beste manieren van versieren omdat de ander daar automatisch ook een goed gevoel van krijgt.

7. Subtiele aanraking

Heb je een succesvolle flirt, dan zullen jullie -al dan niet onbewust- steeds dicht bij elkaar gaan staan. De ander kan dan in jouw persoonlijke zone komen, zonder dat je hier weerstand tegen hebt. Vindt hij je leuk, dan is de kans groot dat hij je aanraakt op neutrale plekken zoals bijvoorbeeld je schouders. Iemand die je leuk vindt, zal ook allerlei excuses zoeken om je aan te raken door bijvoorbeeld een pluisje van je kleding af te halen.

Foto: Shutterstock - Diego Cervo

Reacties
Categorieën