Happy singles
Happy singles
1 min

Goede tips voor een tweede date

1 min

Je eerste date is achter de rug. Jullie hebben samen een leuke tijd gehad. Er was een klik, misschien hebben jullie wel een zoen uitgewisseld. Prachtig! De weg is gelegd voor een tweede date en wie weet waar dit heengaat… Het zou jammer zijn als jullie leuke contact op de tweede date spaak loopt. Om dat te voorkomen, heb ik hier wat mooie tips voor je.

De tweede date is het logische gevolg

Ik krijg door mijn werk als datingcoach soms te horen dat de tweede date helaas de laatste dat was. En dit vind ik dat altijd ontzettend jammer. Mocht je dit wel eens hebben meegemaakt, en heb je nog steeds vraagtekens waarom dit gebeurde… let dan goed op. Misschien maak je wel deze fout.

Inzicht over dating

Mis je wel eens iemand? Ik zeker wel. En daaruit valt iets te leren over dating. Want als je iemand mist, dan mis je vaak niet écht die persoon… maar de gevoelens die deze persoon opwekt bij je.

Bijvoorbeeld bij een verre vriendin, je mist haar als mens natuurlijk ook, maar dit zit vooral in de emoties die ze bij je opwekt. Bijvoorbeeld hoe jullie diepe gesprekken samen hebben, of zo kunnen lachen samen. Zorg dus op een eerste date dat je emotie overbrengt. Dat kan door de ander te plagen, of een flirterige opmerking te maken, of sexy naar de ander te kijken, of een persoonlijk verhaal te vertellen. Dit zorgt ervoor dat een verhaallijn tussen jullie ontstaat.

Hoe je een verhaallijn creëert

Ga op een tweede date niet stil zitten en drankjes doen. Ga een leuke activiteit samen doen, of op zijn minst maak een kroegentocht als je drankjes doet. Zorg dat je herinneringen creëert, in plaats van informatie uitwisselt. Ik merk ook vaak dat het intiemer wordt met een vrouw als zij ook mijn vrienden of kenissen ontmoet. Doordat je andere mensen samen kent, versterkt dit jullie ‘stam gevoel’ van bij elkaar horen. Dit is allemaal goed voor jullie gezamelijke verhaal.

Laat die derde date maar komen

Wanneer je samen een verhaal gaat leven groeit jullie connectie verder. Mocht het alsnog eindigen dan is er waarschijnlijk geen klik tussen jullie. En dat is helemaal geen probleem. Je bent er vroeg achter gekomen dat die bepaalde man die bij jou past, en dan kun je je vizier weer richten op een leuker persoon die beter bij jou past.

Voor meer tweede date tips, bekijk dit artikel daarover.
Liefs,
datingcoach Daan de Ram

Reacties
Categorieën