Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Vriendschap onderhouden in drukke tijden; 6 tips!

1 min
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. Naast je werk, huishouden, sport, rust en in sommige gevallen een partner en/of kinderen wil je ook je vriendschappen onderhouden. En terecht, super belangrijk! Maar hoe doe je dat met chronisch tijdgebrek?

Ik bel je zomaar even op

Vroeger belden we uren met elkaar, over de meest nutteloze dingen. Tegenwoordig doen we dat steeds minder. Pak eens wat vaker de telefoon op, bijvoorbeeld als je een lange rit in de auto maakt of met je headset op terwijl je aan het strijken of schoonmaken bent. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Over 'twee vliegen' gesproken...

Over twee vliegen in één klap gesproken, je kunt ook kijken op welke manier je je sociale leven kunt integreren met andere dingen die in je agenda staan. Ga bijvoorbeeld samen sporten met een vriendin die dat ook wekelijks op haar agenda heeft staan of kijk je favoriete programma samen met die vriendin die daar ook gek van is.

Kaartje

Soms besef je je ineens dat je die vriendin al een tijdje niet echt gesproken hebt omdat jullie om bepaalde reden extra druk zijn of wat verder uit elkaar wonen. Dat mag en kan gebeuren. Maar zorg dat je vriendschap niet versloft, dat zou kunnen leiden tot een breuk in de relatie. Dus voel je even zo'n momentje van gemis, schrijf een lief kaartje of stuur iets lekkers op. Het is een kleine moeite, maar het heeft zoveel waarde.

Zorg dat je er op de belangrijke momenten bent

Het is vaak niet meer haalbaar om alle kleine wissewasjes met elkaar te delen. Maar zit jouw vriendin in een lastige situatie? Zorg dat je er bent. Dit is hét moment om actief betrokken te zijn. Ga naar haar toe, stuur haar een kaartje, bel of neem haar mee op pad. Daar heb je vrienden voor.

Maak keuzes

Niet alle vriendschappen kun je even intensief onderhouden. Waar je voorheen zeeën van tijd had, word je nu gedwongen keuzes te maken. Wie zijn écht goede vrienden? Van wie krijg je energie? Dat zijn de personen in wie je moet blijven investeren en degenen die je leven verrijken. Zorg dat je voor hen tijd vrij maakt, die tijd je kunt halen uit het schrappen van de afspraken die je weinig voldoening geven. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Dagje uit

Nu je je bewust bent van je belangrijkste vrienden (maak eens een top 3 of top 5 voor jezelf), kun je juist in deze vriendschappen gaan investeren. Vaak wordt je tijd opgeslokt door mensen die iets van jóu willen, maar ga eens uit van de vriendschappen die jij zelf belangrijk vindt. Zorg dat je met deze top 3 of top 5 een keer een leuk uitje plant of dagje weg gaat. Samen shoppen, dagje wellness, hapje eten of een ander leuk vriendinnenuitje. Maak leuke foto's en keep the memories alive!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën