Sparkling couples
Sparkling couples
3 min

Wintertijd: Tijd voor leuke activiteiten!

3 min
De wintertijd is aangebroken en dat betekent maar 1 ding: de dagen worden korter, het wordt kouder buiten en de winter is op komst. Help! Zomer weg. Vrees niet, er zijn genoeg leuke activiteiten die je kunt ondernemen in het winterse seizoen. Vandaag wat leuke tips op een rij!

Shoppen: Dikke truien kopen

Als het buiten koud wordt heb jij een legale reden om de stad leeg te kopen. Je wilt toch immers niet verkleumen als het gaat vriezen?! Kies deze winter voor de wollen truien, helemaal hip en lekker cozy.

Yoga

In de winter wordt je vaak verkouden of grieperig. Vaak is dit een virus waardoor je gevat wordt als je weerstand minder is. Probeer je lichaam en geest in balans te houden door bijvoorbeeld aan yoga te doen. De één vindt het fantastisch en de ander helemaal niet, maar je kunt het in ieder geval een keertje proberen. Bij de meeste sportscholen of yoga centra kun je een gratis proefles nemen dus trek die vriendin van de bank en schrijf je een keertje in. Wellicht ga jij zo helemaal zen de winter door!

Film

In de winter worden vaak goede films gelanceerd. Wat is nou lekkerder om een avond ongegeneerd in de bioscoopstoel te ploffen met een grote bak popcorn en een goede film?! Of je haalt lekkere hapjes en drankjes in huis en duikt met je kussen en een goede film op de bank. Of wat dacht je van de dvd-box Sex and the City in huis te halen. Niet heel goedkoop, maar wel heel leuk!

Creatieve uitspattingen

Dit is het seizoen om je creatieve geest de vrije loop te laten. Schrijf je eens in voor een cursus schilderen, portretfotografie of een workshop acteren. Gegarandeerd plezier en wellicht ontdek je nog een nieuw talent! Of ga eens een bucketlist maken en bedenk wat je nog altijd eens zou willen doen!

Huis kerst-proof maken

Oke, oke.. we zijn er ons bewust van dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Maar wij vinden kerst echt fantastisch! We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met gezellige lampjes, kerstpopjes en de 'All I want for Christmas' cd! Misschien even wachten tot de Sint weer op z'n retour is, maar dan mag echt alles uit de kast getrokken worden!

Theater

Het theaterseizoen is inmiddels weer in volle gang. Vaak horen we dat mensen het erg leuk vinden om een theater te bezoeken, maar dat het 'niet zo in het systeem zit'. Zonde, want zo'n avond blijft je vaak lang bij. Dus kijk eens naar het programma bij een theater bij jou in de buurt en reserveer een kaartje. Dit hoeven niet gelijk de grote (en dure!) shows te zijn, maar juist de kleinere theaters hebben ook vaak een leuk cabaret of toneel aanbod. Goed voor je portemonnee en de lachspieren!

Warme choco bij de haard

Een typisch winters plaatje: met een kop choco (en slagroom!) bij de openhaard. Misschien heb je er zelf geen een, maar er zijn genoeg leuke kleine cafeetjes die de openhaard graag voor je aansteken. Nodig je vrienden uit, neem een spelletje mee en enjoy! wintertijd

Schaatsen

Heb jij geen abonnement op de schaatsbaan? Trek dan je vriend of je vriendinnen aan de mouw om hem/haar mee te nemen naar de pop-up schaatsbanen die in de meeste grote steden te vinden zijn. Het is geen sporten, maar wel een hele romantische en gezellige activiteit!

Begin aan een dik boek

Hoewel veel mensen op vakantie of op het strand veel lezen, is de winter ook een goed seizoen om aan een lekker dik exemplaar te beginnen. Zo kun je je legaal op zondagmiddag een uurtje terugtrekken of lekker vroeg je bed in. Onze favoriet: Zolang er sterren aan de hemel staan, Kristin Harmel Veel besproken: Dansen in de hemel, Michael Pilarczyk Nu al te reserveren: Verstrikt, Eveline Karman

Bezoek een spa of wellness

Om helemaal relaxed te worden, kunnen wij haast niets lekkerders bedenken dan een bezoekje aan de spa of een wellness centrum. Duik de sauna in, stap in één van de warme bubbelbaden of laat je masseren! Mmmm.. we like!

Zorg dat je sneeuwballen-gevecht plan klaarligt

Je wilt natuurlijk niet dat de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en dat jouw strijdplan voor hét sneeuwballen-gevecht niet klaar ligt. Dus bereid het vast voor, weet wie je moet uitnodigen, welke locatie sneeuwballen-gooi-proof is, maak alvast een facebook-evenement aan en nodig je vrienden uit. Mocht Nederland nog wit kleuren, dan ben jij in ieder geval goed voorbereid!

Wijnbarretjes

Wij zijn helemaal fan van wijnbarretjes! Er is haast niets gezelliger om met vriendinnetjes een lekkere fles wijn, kaasplankje en serranoham te bestellen bij de Italiaanse eigenaar van dat wijnbarretje bij jou in de buurt. Dus deze winter een echte must do: Wijnbarretjes bezoeken!   Met deze tips valt het ingaan van de wintertijd toch best mee?!

Foto 1: Shutterstock - Solominviktor Foto 2: Shutterstock - Ilaszlo

Reacties
Categorieën