Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

10 tips om de familiedag te overleven

2 min
Hartstikke leuk hoor, dat jij mee mag op de familiedag van je partner, maar daar zat je nou eigenlijk niet echt op te wachten. Je kan het natuurlijk treffen, dat hij of zij een waanzinnig leuke familie heeft, maar vaak genoeg is dit helaas niet het geval. En met zo'n grote ploeg door een stad wandelen, waarbij zijn kleine nichtje continu jouw aandacht opeist. Neuh. Niet echt jouw favoriet. Hoe overleef je zo'n familiedag? Wij geven tips!

1. Zoek overeenkomsten

Zijn er mensen met wie jij overeenkomsten hebt? Probeer dat vooraf te inventariseren bij je vriend. Is er iemand met dezelfde beroepsgroep, sport, interesses of reisbestemming? Yes. Zoek diegene op en zorg dat dit ter sprake komt, dat zijn vaak de leuke gesprekken.

2. Choose your battles

In een andere familie doen ze vaak dingen anders dan dat jij gewend bent. Ze parkeren bijvoorbeeld 3 dorpen verder op parkeerkosten te besparen, geven weinig ruimte voor inspraak, maken te strakke afspraken of juist helemaal niet.. kortom, het wordt even aanpassen. Als je er toch graag iets over wilt zeggen ("Kunnen we niet in die parkeergarage parkeren?"), bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Je kunt namelijk niet alles naar je hand zetten, dus laat dingen ook gebeuren.

3. Bedenk bij iedereen waar hij of zij op lijkt

Is het echt heel saai? Maak er dan een spelletje met jezelf van en bedenk bij iedereen op welk dier hij of zij lijkt. Je zult zien, er komen verrassende resultaten uit!

4. Zoek iemand op waar je wel chill mee bent

Er is vast wel iemand met wie je leuk overweg kunt. Zijn of haar broertje of die oudere nicht/neef? Probeer daarmee te bonden en zorg dat jullie het gezellig hebben samen. Dan vliegen die uurtjes zo voorbij.

5. Fooood

Bij een dagje uit hoort eten. En eten maakt een hoop goed, laten we eerlijk zijn. Dus is die oersaaie oom zijn hele familiegeschiedenis op monotone toon aan het afsteken? Probeer halverwege subtiel aan te geven dat je even naar het toilet gaat. Doe dit op je dooie gemakje zodat hij zeker iemand anders gevonden heeft en richt je vervolgens weer op the food.

6. Zorg dat je naast de juiste persoon zit

Gaan jullie eten? Dan is het opletten geblazen! Nu moet je er namelijk voor zorgen dat je naast de juiste persoon zit. Zo'n etentje duurt vaak toch wel wat langer en als je net in het verkeerde hoekje zit, dan is het een lange zit.

7. Ga je niet bemoeien met de route of het plan

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: laat het plan aan de organisatoren over en bemoei je daar niet (teveel) mee. Echt, het scheelt een hoop stress en irritatie.

8. Too close for comfort

Zijn er mensen die graag jouw aandacht willen, maar waar jij doodvermoeid van wordt? Zijn nichtje omdat jij zo leuk kan spelen of blijft zijn tante de hele dag aan je plakken omdat jij zo'n gezellige gesprekspartner bent? Onthoud, energie moet van 2 kanten komen. Dus je kunt prima even met haar kletsen of even met dat nichtje spelen, maar als het too close for comfort wordt moet je echt even voor jezelf kiezen.

9. Go big or go home

Zo'n familiedag is misschien niet jou favoriet, maar je moet toch aanwezig zijn. Dan kun je er maar beter wat leuks van maken. Ten eerste gaat de dag dan sneller voorbij en bovendien geeft het toch een goed gevoel als je een goede indruk hebt achtergelaten. Dus neem een pro-actieve houding aan en zorg dat je zelf de lijntjes uitzet met de tips van hierboven. Grote kans dat het dan leuker wordt dan dat je gaat zitten afwachten.

10. Onthoud: Deze dag gaat voorbij. Echt.

Do we need to say more?!
Foto: Shutterstock
Reacties
Categorie├źn