3 min

Wat je moet weten bij het daten!

3 min
Wat moet je nu eigenlijk weten met betrekking tot daten? In de loop van de jaren zijn er een aantal dingen aanzienlijk veranderd waardoor de “oude regels” niet meer van toepassing zijn. De meeste vrouwen zijn niet meer wanhopig op zoek naar een prins op een wit paard en ook stoelen aanschuiven is enigszins achterhaald. Uiteraard zijn er nog wel de algemene beleefdheidsvormen die nooit zullen veranderen. Zo wordt een deur openhouden nog wel als hoffelijk gezien, wat dan weer “bonuspunten” op kan leveren. Wist je dat….

1. 30 seconden

Wist je dat er binnen 30 seconden al een mening gevormd is en als deze negatief is er niets meer aan te doen valt? Je hoort het goed. We nemen nog geen minuut de tijd om een eerste indruk te vormen. Gemiddeld doen we dus langer over een wc bezoek dan over het bepalen van de “geschiktheid” van de date in kwestie.

2. Tweede indruk

Als de eerste indruk niet direct negatief was heb je nog 9 minuten en 30 seconden om de ander te overtuigen. In de eerste tien minuten wordt namelijk de definitieve “knoop” doorgehakt. Vandaar ook dat eten op een eerste date afgeraden wordt, want wie kan er in 10 minuten drie gangen naar binnen werken? Wordt je dus na het eerste kopje koffie met een lullig smoesje aan de kant gezet dan weet je dat je de tweede selectie niet hebt overleefd.

3. Betalen

Vroeger was het normaal dat de man de rekening betaalde. Dit werd zelfs verwacht! Gelukkig leven we niet meer in de jaren ’50 en is Sam/Sam de norm geworden. De Engelse vertaling voor het splitten van de rekening is niet voor niets “Going Dutch”. Dit neemt echter niet weg dat het nog wel gewaardeerd wordt als de man voorstelt de rekening te betalen.

4. Kleding

Less is more, behalve als je het hebt over je kleding. Je hoort het goed dames, mannen houden van een natuurlijke look en degelijke kleding die alles goed bedekt. Laat die plamuur dus lekker in je make-up tasje en spit je kledingkast nog eens goed door. Nu hoef je ook niet gelijk als een non gekleed en mag je best een V-halsje hebben, maar meer ook niet. Geen rokjes die je poes niet warm kunnen houden en geen truitjes waar je appels steeds uitrollen.

5. No sex

Geen seks op de eerste date! Die regel bestaat al heel lang en lang niet iedereen houdt zich eraan, maar als je toekomst ziet in de date dan moet je dat vooral niet doen. Wachten bouwt de spanning en mysterie op. Daarbij hoeven mannen dan niet meer te “jagen” waardoor de lol er sneller af is. Heb je binnen die eerste en tweede ronde besloten dat hij leuk genoeg is voor jou, maar niet leuk genoeg om aan je familie voor te stellen? Dan kun je los gaan en doen wat je wil.

6. Appen

Vergeet alle regels over niet direct berichtjes sturen of wachten tot de ander als eerste wat stuurt. Je bent geen twaalfjarige meer die hopeloos hartjes kliedert in een agenda (en ben je dat wel, houd je dan aan de “oude” regels en wacht nog even, een paar jaar ofzo). Het is niet erg om te laten weten wat je van iemand vindt en dat je hoopt op een vervolg. Zelfs niet als je net twee minuten daarvoor gedag hebt gezegd.

7. Chill'em

Als je dan direct na de date laat weten dat het voor herhaling vatbaar was, bedenk je dan wederom; Less is more. Je krijgt echt geen leukere reactie als je elke 30 seconden op je mobiel zit te gluren in de hoop dat hij direct wat terug stuurt om vervolgens binnen een minuut te sturen; Vond je het niet leuk? Gevolgd door een; Waarom app je niet terug? Om te eindigen met; Weet je, laat maar, als jij niet reageert dan ben je mij niet waard!” Waarop hij terug stuurt; Zat even op wc, maar oké, doei! Psycho!

8. Facebook

Ja, het is normaal om jouw date toe te voegen op facebook en ja, het is ook normaal om vervolgens diezelfde facebook pagina van voor tot achter door te spitten. Je wilt immers zoveel mogelijk van je date weten. Bedenk je wel dat hij ook bij jou kan kijken dus zorg voor je de uitnodiging verstuurd wel even dat er geen dingen op jouw facebook staan waarvan je niet wil dat hij ze te zien krijgt. Die foto waarbij je lief lacht – Ja! De foto waarop je stront lazarus een vreemde vent aflebbert – delete.

9. Eigen vrienden

En de belangrijkste regel van allemaal, eentje die je nooit en te nimmer mag vergeten: Hoe leuk hij ook is, hoe veel vlinders hij je ook geeft, vergeet je eigen vrienden niet! Maak ook tijd voor de vriendinnen die er altijd voor je zijn en waar je, voor Prince Charming voorbij kwam, elke vrije seconde van de dag mee optrok. De kans is namelijk redelijk aanwezig dat deze Prins op het witte paard van zijn paard af flikkert en dan heb je diezelfde vriendinnen hard nodig om, onder het genot van een paar flessen wijn, je liefdesverdriet te verdrinken! _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!
Reacties
Categorieën