2 min

De leukste en goedkoopste dates!

2 min
Daten is niet alleen leuk (mits met de juiste date uiteraard), maar het kan ook vermoeiend, tijdrovend en vooral heel erg duur zijn. Zeker als je niet op 1 paard wil wedden en dus op verschillende dates gaat. Daarbij wordt het steeds lastiger om creatief te zijn. Nu ben ik koffie verslaafd, maar zelfs bij mij komt dat soms mijn neusgaten uit. Daarbij is het ook niet heel handig als de barista je gaat herkennen en knipogend je koffie komt brengen. Vandaar mijn dating tips voor een creatieve, betaalbare en toch hele leuke date.

1. Bring Your Own

Kies een leuke locatie zoals het park of desnoods midden in de stad. Wat jij leuk vindt en bij voorkeur een plek waar meer mensen komen, je weet immers maar nooit. Jij neemt de wijn/ het bier/ het fris mee en hij de hapjes. Of als jij WEL een echte keukenprinses bent, dan kun je het andersom doen. En terwijl je eet en drinkt kun je elkaar wat beter leren kennen. Goedkoop en leuk!

2. Je eigen wijnproeverij

Als je wel van een lekker wijntje houdt (en je hoeft niet te rijden) dan is dit de ideale date. Geen dure wijnproeverij waarbij je uren met elkaar opgescheept zit en de wijn niet te zuipen is. Maar gewoon in een parkje, op een kleedje, jouw favoriete wijntjes achterover slaan. Neem elk twee verschillende flessen mee en je hebt gelijk een feestje. Een ander voordeel is dat, wanneer de date niet bevalt, je er na wijntje nummer drie niet zo heel veel meer van meekrijgt. Ik zeg PROOST!

3. Het lopende buffet

En dan bedoel ik de letterlijke versie hiervan. Breng wat variatie in de mix met een drie gangen diner bij verschillende restaurants. Geen lange maaltijd in een duur restaurant waarbij de gangen uren op zich laten wachten, maar net even anders. Een voorgerecht bij de Italiaan, vervolgens loop je naar de Griek waar je het hoofdgerecht besteld om te eindigen met een McFlurry van de Mac. Of welke variatie je dan ook zou willen, alles kan en de mogelijkheden zijn eindeloos. Op die manier kun je ook gelijk de calorieën die je schaamteloos naar binnen hebt zitten werken eraf lopen. Is de date echt vreselijk? Dan kun je tussen de gangen door nog altijd heel hard weg rennen. Ik zeg win-win.

4. De lopende koffie

Mocht je nog niet zeker zijn over deze bepaalde prins Charming, dan kun je altijd nog de koffie to go nemen. Zoek een plek uit die voor beide niet heel bekend is en ga de toerist uithangen. Ondertussen drink je lekker jouw koffie op en kun je gezellig kletsen zonder de ongemakkelijke blikken en stiltes. Bevalt de date? Dan kun je altijd nog over gaan naar het lopend buffet.

5. Maak je eigen speurtocht

Wie vond het als kind niet leuk om op speurtocht te gaan? En het leuke is dat je dit makkelijk zelf kunt maken/verzinnen. Op deze manier kun je ook jouw date op creatieve wijze meer over jezelf vertellen. Ga langs bij jouw basisschool, je favoriete kroeg of die ene boom waar jouw hartje nog half te zien is in de stam. Verken de stad en ga op zoek naar verborgen schatten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Uiteraard zou ik dit pas uit de kast halen als je hem (of haar) toch best al wel leuk vindt. Anders is het zonde van de tijd die je erin hebt gestopt. Aan de andere kant kun je de speurtocht uiteraard ook hergebruiken en kun je dus ook al je dates laten geloven dat je er echt moeite in hebt gestoken! Heb jij zelf leuke/ creatieve/ gekke of low-budget dating ideeën? Laat het me weten zodat ik die ook eens uit kan proberen. En wie weet lees je er dan wel over in mijn volgende blog! _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!
Reacties
Categorieën