Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

10 redenen waarom vriendinnen naast je relatie zo belangrijk zijn!

2 min
Het is fijn om een partner te hebben waarmee je alles kan delen. Maar naast je relatie, vragen je vriendinnen ook om de nodige aandacht. Je zal je vast weleens hebben afgevraagd hoe het leven zou zijn zonder je partner. Maar heb je jezelf weleens een leven zonder je vriendinnen voorgesteld? Hier tien redenen waarom vriendinnen naast je relatie zo belangrijk zijn!

1. Om je fijn te voelen

In je relatie zijn nu eenmaal tijden dat je gewoon te druk bent en elkaar alleen maar voor de voeten loopt. Jullie zijn beiden prikkelbaar, terwijl je nu juist de behoefte hebt aan die arm om je heen. Juist bij je vriendinnen kan je terecht wanneer het in je relatie even niet lekker loopt. "Friendship is love with understanding"

2. Uren lang shoppen

Je vriend zal hoogstwaarschijnlijk niet staan te springen om met jou mee te gaan shoppen. Met je vriendin kan je urenlang slenteren in de stad zonder dat er een sacherijnig gezicht ontstaat. En na het shoppen duiken jullie toch gewoon nog even de kroeg?!

3. Bewustwording

Vaak kan je kritiek van je partner niet zo goed verdragen. Van je vriendin kan je vaak meer hebben en zij kan je dan ook weer met beide benen op de grond zetten als je jezelf weer iets onmogelijks in je kop hebt gehaald.

4. Deel je geheimen

Vaak heb je geheimen die je al jouw hele leven met je meedraagt die alleen jouw beste vriendinnen weten en je niet met je partner kan en wilt bespreken. Als onverhoopt toch weer oude herinneringen komen bovendrijven dan kan je er met haar over praten.

5. Voor altijd

Het spreekwoord is er niet voor niks 'roosjes verwelken, scheepjes vergaan maar onze vriendschap blijft voor altijd bestaan'. Relaties zijn nu eenmaal niet altijd levensvatbaar en eindigen soms ook in een tranendal. Jouw vriendin is er dan om je op te vangen.

6. Door dik en dun

Vriendinnen zullen altijd achter jou staan, welke beslissing en stappen je ook zal nemen en in welke stemming je ook bent. Een partner zal je bij bepaalde beslissingen niet steunen en je er misschien zelfs voor verlaten. "The most memorable people in life will be the friends who loved you, when you weren't very lovable"

7. Met vriendinnen ben je gelukkiger

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat als jij fijne vriendinnen om je heen hebt, jij jezelf ook fijner voelt. Niemand wilt zichzelf tenslotte alleen voelen. En omdat jij jezelf fijner voelt, ben je ook relaxter in je relatie.

8 Herinneringen

Je maakt samen met je vriendin mooie herinneringen voor later waar je met een warm gevoel aan terug denkt. Momenten die je nooit had willen missen. Herinneringen die altijd waardevol blijven.

9. Voor altijd

Ook al hebben jullie elkaar al een half jaar niet meer gezien, voor echte vriendschap maakt dat niet uit. Jullie pakken de draad meteen weer op, hoe fijn is dat? Voor geliefdes is afstand en tijd altijd een stuk lastiger.

10. Respect

In een vriendschap staat respect voorop. Waar je in een relatie misschien weleens te veel van elkaar accepteert is dit in een vriendschap vaak niet het geval. Je zal je vriend vast weleens een eikel genoemd hebben? Maar hoe vaak heb jij jouw beste vriendin een trut genoemd?

Op zoek naar vriendinnen?

Mis jij vriendinnen en ben jij op zoek naar nieuwe vriendschappen omdat je bijvoorbeeld bent verhuisd? Merk je dat oude vriendschappen verwateren? Of zoek je 'gewoon' een knotsgekke vriendin? Vriendinnenonline is een online ontmoetingsplatform voor vrouwen op zoek naar vriendschap. Ga snel eens langs en leer leuke nieuwe vriendinnen kennen.  

Foto: Shutterstock - Blend Images

Reacties
Categorieën