Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Heeft een telefoon een slechte invloed op relaties?

1 min
De telefoon.. het is soms onze grootste vriend en soms onze grootste vijand. Het is leuk om met iedereen snel in contact te zijn, maar het slurpt onbewust ook ontzettend veel tijd op. En hoe zit het eigenlijk in je relatie? Heeft de telefoon daar een slechte invloed op?

Klagen over telefoongebruik

Veel partners klagen over het telefoongebruik van zijn of haar partner. Het kan zijn dat je ervaart dat de ander te veel of verkeerde dingen plaatst op social media of dat er gewoon teveel aandacht naar de telefoon toe gaat. Overdag, maar ook bij het naar bed gaan en wakker worden staat de telefoon niet zelden op de eerste plek. En dat kan nogal wat frustratie opleveren. De telefoon heeft dan ook echt mogelijkheid om een relatie kapot te maken. Of toch niet?

Positieve bijdragen van de telefoon?

Nee, niet helemaal. Wat echt de slechte invloed is, is niet de telefoon zelf maar het gedrag of de gewoontes van de ander. De telefoon kan namelijk ook iets bijdragen aan de relatie. In een relatie gaat het namelijk voor een overgroot deel over verbinding maken. En de huidige technologie, waarbij de telefoon een voortouw neemt, kan deze verbinding juist stimuleren. Mits deze op de juiste manier ingezet wordt natuurlijk.

Hoe dan wel?

Je kunt doormiddel van sms of whatsapp makkelijker dan ooit in contact blijven met je partner en je liefde uiten, complimenten geven en door lieve dingen te zeggen. Of wat dacht je van het sturen van leuke of juist sexy foto's? Wedden dat de ander daar een grote glimlach van krijgt?!

Conclusie

Kortom, het is niet de telefoon die de onrust veroorzaakt, maar hoe jullie ermee omgaan. In een relatie is oogcontact een heel belangrijk aspect en door de telefoon wordt dit in veel gevallen steeds minder. We kunnen in het dagelijks leven niet meer zonder onze telefoon, dus dat zou een utopie zijn. Maar probeer deze wel (op z'n minst) weg te leggen tijdens jullie etentjes en het gebruik in bed te minimaliseren. Houd het telefoongebruik gezond, houd het bespreekbaar en zet je partner op nummer 1!
Reacties
Categorieën