Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

De invloed van internet op liefde

2 min
Door het internet is er een wereld voor ons open gegaan wat betreft de liefde. De datingsites zijn niet meer uit ons systeem weg te denken, maar dat is niet het enige. De werkelijke invloeden van deze nieuwe media zijn enorm. Wij zetten 7 van deze invloeden op een rij!

1. Internet als koppelaar

Was jij vroeger de koppelaar van de klas? Dan heb je tegenwoordig waarschijnlijk geen werk meer. Waar 72% van de koppels afgelopen millennium zijn of haar partner via studie vond, is dat tegenwoordig voor een heel groot deel via het internet. Naast de via via ontmoetingen staat op de tweede plaats namelijk het internet als plek waar de meeste liefdes ontstaan.

2. Voyeurisme

De uitstapjes die je vriendinnen maken met hun mannen, hoe wordt je achternicht ten huwelijk gevraagd en hoe spenderen je collega's hun zomervakantie met hun grote liefdes? Precies dat kun je allemaal haarfijn bewonderen op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Waar je vroeger dingen ondernam die degene in de buurt ook deden, kun je tegenwoordig (al dan niet onbewust) 'afkijken' bij degene waar jij je mee identificeert.

3. Hogere verwachtingen

Doordat het gras altijd groener lijkt bij de buren door alle fan-tas-tische foto's die op het internet rondzwerven, worden onze verwachtingen van een relatie of een nieuwe liefde steeds groter. Niemand post foto's van een avondje hangen op de bank, maar voor die geweldige trip of dat te gekke festival wordt graag een Facebook fotoalbum aangemaakt. Doordat je de lat (onbewust) hoger legt, zal je ook eerder teleurgesteld worden in je relatie.

4. Efficiënt daten

Een drankje drinken met jan en alleman? Daar hebben we tegenwoordig met onze drukke levens geen tijd meer voor. We willen zo efficiënt mogelijk onze tijd indelen, zo ook met daten. Het internet is daar een perfect hulpmiddel voor. Door uitgebreide profielen op datingsites en datingapps zoals Tinder kunnen we in no time honderden mannen checken en een nauwkeurige voorselectie maken. Een afspraak maak je alleen nog maar met degene waarmee je echt voldoende raakvlakken lijkt te hebben.

5. Even checken

Waar je vroeger op je onderbuikgevoel afging, kun je degene waar jij een crush op hebt helemaal uitgechecken via het internet; Wat voor foto's heeft hij, wat doet hij, waar woont hij, wat heeft hij gestudeerd, wat zijn zijn interesses en hebben we nog gemeenschappelijke vrienden? En... je bent niet de enige die dat doet! Naast jou zoekt je hele vriendengroep om je heen jouw nieuwe date even op. Privacy? Ho maar!

5. Verre afstandsrelaties; pas de probleme!

Anno nu ben je niet meer aangewezen op je buurjongen, studiegenoot of die via-via-vriend. Door het internet kun je eenvoudig wereldwijde contacten leggen en onderhouden. Dus zelfs jouw vakantieliefde heeft kans van slagen, zolang je maar kunt mailen, chatten en skypen.

7. Quality time met je telefoon in bed

Veel koppels zullen zich herkennen in het ritueel om voor het slapengaan even alle laatste nieuwtjes op te zuigen via je telefoon. Weg quality time met je partner! Ook 's ochtends pakken veel stellen eerst hun telefoon voor de laatste apps en nieuwsberichten alvorens ze goedemorgen gezegd hebben. Jep, lekker romantisch dat internet.
Reacties
Categorieën