Happy singles
Happy singles
1 min

Rode vlaggen bij online dating; dit zijn ze!

1 min
Rode vlaggen oftewel waarschuwingssignalen. Waar moet een single vrouw tijdens online dating op letten? Bij welke signalen zou je extra vragen moeten stellen? En wanneer zou je de match moeten opheffen of de man uit je adressenboek moeten verwijderen?

Wat zijn rode vlaggen precies?

Maar wat zijn rode vlaggen eigenlijk? Het zijn van die subtiele signalen waarop je lichaam reageert. Je krijgt een knagend gevoel en je kan er net de vinger niet op leggen. Het welbekende onderbuikgevoel. Omdat je als single vrouw geen zeeën van tijd hebt, is het van belang om snel te bepalen in welk contact je energie gaat steken. De volgende rode vlaggen helpen je op weg om het kaft van het koren te scheiden. Want als je eenmaal verliefd bent, vertroebelt je zicht en zijn de Rode vlaggen niet meer goed zichtbaar.

1. De-geen-of-één-foto-man

Elke datingsite geeft je de mogelijkheid om meerdere foto’s te plaatsen. Als een man dit niet doet, heeft hij vaak iets te verbergen óf hij is lui of arrogant. Een man die serieus op zoek is naar een relatie wil meerdere kanten van zichzelf laten zien. Als er maar één foto wordt geplaatst is de kans op een ‘lucky shot’ 99%: de kans dat hij eruitziet als op de foto is slechts 1%. Ook is de kans groot dat hij niet degene is op de foto, een welbekende catfish. Je wilt geen of zo weinig mogelijk tijd in dit soort mannen steken. Tenzij je natuurlijk wilt blind-daten, dan is de afwezigheid van een foto een voorwaarde.

2. Onvindbaar

Online is er weinig tot niks van deze man te vinden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen Facebook of Instagram en het is opvallend als jouw online-match onvindbaar is. Een korte online-check van je match is tegenwoordig heel normaal en het geeft je een goed gevoel als er naast zijn Linked-in-profiel, Facebook ook nog iets anders te vinden is, bijvoorbeeld over zijn voetbalcompetitie. Als je je online-match erg leuk vindt en je kan niks van hem vinden, vraag hem dan naar de reden. Want er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen op deze Rode vlag.

3. Apart app-gedrag

Vrouwen zijn veel meer bedreven in het ‘leuk’ appen. Voor mannen is het vaak een noodzaak of een manier om kort en bondig een boodschap over te brengen. Maar bepaald soort app-gedrag valt negatief op. Bijvoorbeeld: Hij laat jouw telefoon ontploffen door de hoeveelheid appjes die hij je stuurt. Als hij boos wordt als je niet snel reageert. Als hij dagen niet reageert op jouw appjes, terwijl hij de appjes wel heeft gelezen. Als hij snel overgaat op sexting, mag je natuurlijk ook afhaken (zeker als je op zoek bent naar een relatie).

Let op!

• Bij twijfel: niet doen! • Je intuïtie laat je nooit in de steek. • Probeer zuinig te zijn met vooroordelen en ga het gesprek aan. Soms, heel soms, zit er een plausibel verhaal achter ‘vreemd’ gedrag.

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën