Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Rode vlaggen in je relatie; dit zijn ze

2 min
Heb jij twijfels of jouw relatie nog wel goed zit? Bemerk je een aantal vreemde dingen bij je partner, maar kun je er niet helemaal je vinger op leggen? Wij hebben 9 zogenoemde rode vlaggen op een rij gezet, die wellicht jouw onderbuikgevoel wat beter kunnen duiden. Herken jij teveel van de onderstaande punten? Dan zou jouw relatie wel eens minder goed voor je kunnen zijn.

Geen of heel weinig vrienden hebben

Niet iedereen heeft veel vrienden en dat hoeft ook niet perse. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom dat zo is. Maar als jouw liefde helemaal of bijna geen vrienden heeft, dan is het wel goed om dat gesprek aan te gaan. Waar komt dat door en is het een keuze of een ongewenste situatie?

Beschuldigd van vreemdgaan

Beschuldigd jouw partner je van vreemdgaan zonder directe aanleiding? Dat zou kunnen duiden op jaloezie of wantrouwen. Een beetje is niet erg en misschien ook wel natuurlijk, maar teveel is wel een probleem. En als dat zonder reden op jouw geprojecteerd wordt, kan dat een hele vervelende start van een relatie zijn.

Biedt geen excuses aan

Misschien lijkt het in eerste instantie heel onschuldig, maar je moet toch zeker alert zijn als jouw partner nooit excuses wilt maken. Indirect laat dit namelijk zien, dan hij/zij geen verantwoordelijkheid wilt nemen voor hetgeen dat gebeurd is. Elke ruzie is jouw fout en zo kom je natuurlijk nooit verder in een discussie. Dit is zeker een rode vlag in een relatie, opletten dus.

Bezitterig

Is hij heel bezitterig? Wil hij graag bepalen wat je wel/niet doet en met wie je wel of juist niet moet omgaan? Geen goed teken! Het kan komen door een stukje onzekerheid, maar het kan ook zijn dat je een narcistische man bent tegengekomen.

Eerste relatie

Zijn jullie al wat ouder (25+) en ben jij zijn of haar eerste relatie? Daar kunnen natuurlijk allerlei (goede) redenen voor zijn, maar het kan ook zijn dat de ander zich lastig kan binden of moeite heeft om een diepgaande relatie aan te gaan. Gooi het gesprek eens open en pols eens waardoor dit zo gekomen is.

Alle exen zijn 'gek'

Heeft jouw partner wel exen? Misschien wel vrij veel zelfs? Wanneer hij of zij afgeeft op alle exen en hen van allerlei dingen beschuldigd, is dat op z'n minst opmerkelijk. Natuurlijk hoef je geen beste vrienden te zijn, maar na een lange relatie is het wel zo netjes om enigszins respectvol over je ex te praten. Er kan natuurlijk een uitzondering zijn met een hele vervelende ex, maar als het alle exen betreft moet je er wel even scherp op zijn.

Jij heb een relatie gekregen doordat de ander met jou vreemdgegaan is

Wij zeggen altijd maar: "Zoals je er aan komt, kom je er ook weer vanaf". Grote kans dat het vreemdgaan van jouw partner, hem/haar niet 'vreemd' is en als de situatie zich voordoet zomaar nog een keer zou kunnen gebeuren.

Je onzekerheden worden versterkt

In een goede relatie zal jouw partner proberen jouw onzekerheden weg te nemen of af te zwakken. Je wilt immers je partner zien stralen! Is dat niet zo? Of erger, worden jouw onzekerheden door je partner versterkt? Red flags, watch out!

Fysiek, emotioneel of mentale mishandeling

Hierover hoeven we niet in detail te treden. Als jouw partner je fysiek, emotioneel of metaal mishandeld moet je direct weggaan. Zoek hulp en kaart het bij iemand aan die je vertrouwt. Vaak is het lastig om deze stap alleen te zetten, terwijl er zeker mensen zijn die je hierbij willen helpen. Het kan iemand uit je omgeving zijn, maar ook professionele hulp. Zorg goed voor jezelf en take care!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorie├źn