Happy singles
Happy singles
1 min

Catfish Nederland: het komt eraan!

1 min
Kennen we allemaal het fenomeen "catfish"?! Dat is iemand die zich op internet voordoet als iemand anders. In huidige landschap van internetdaten een veel besproken onderwerp.

Wat is een catfish

Tegenwoordig is contacten, flirten, sjanzen en daten via het internet bijna niet meer weg te denken. Hoewel er veel voordelen zijn (snel, makkelijk, toegankelijk en laagdrempelig), ligt er ook een gevaar op de loer. Je weet namelijk nooit zeker met wie je aan het chatten bent, tenzij het een bekende is. Het kan dus zijn dat jij contact hebt met een catfish, iemand die zich op het internet begeeft met een nepprofiel. Het doel is om de ander verliefd op hem/haar te laten worden. De reden dat deze persoon zich voordoet als iemand ander zit vaak in onzekerheid, op het internet kun je je immers eenvoudig voordoen als model of een ander populair personage. Je zoekt wat foto's van internet, zet deze in je profiel en voila. Kortom, wees altijd alert wanneer je met een onbekend persoon via het internet in contact komt.

De film en het MTV-programma

Nev Schulman werd verliefd op een meid via het internet, zocht haar op, filmde zijn hele reis en bleek uiteindelijk prooi te zijn van een catfish. Deze beelden zijn uitgebracht in de film Catfish en later is er een terugkerende show van gemaakt op MTV. Hier gaat het slachtoffer uit de film, Nev, andere mensen helpen te ontdekken met wie ze nou werkelijk - soms al jaren - aan het chatten/bellen zijn.

Catfish Nederland

Binnenkort zal er ook een Nederlandse versie van Catfish uitkomen. Heb jij het gevoel dat je zelf gecatfished wordt? Stuur dan een mailtje naar de redactie van het programma (onlineliefde@vincenttvproducties.nl) en wellicht kunnen zij jou verder helpen!  
Reacties
Categorieën