Tussen de lakens
Tussen de lakens
0 min

Waar komt de naam blowjob vandaan?

0 min
Vele landen, vele mooie vertalingen. Toch wordt het woord blowjob, oftewel pijpen, in veel landen ook gebruikt. Best vreemd eigenlijk, bij de handeling zelf gaat het namelijk helemaal niet om het 'blazen'. Waar komt deze naam dan vandaan?

Meerdere verklaringen

Er doen zich verschillende verhalen voor over waar de naam blowjob vandaan komt. De één zegt dat het beeldspraak kan zijn (je mond heeft namelijk dezelfde houding dan wanneer je gaat blazen) en anderen zeggen weer dat het uit de straattaal zou afstammen. Kortom, er is niet echt een eenduidig verhaal. Wij vinden het sowieso opvallend dat het een 'job' genoemd wordt, alsof het een baan betreft of klus is die even geklaard moet worden. Ergens is het misschien ook wel een beetje zo, maar het klinkt zo plastisch. Niet echt romantisch als je het ons vraagt.

To blow: stoom afblazen

Van alle verklaringen die wij voorbij hebben zien komen, vonden wij de meest logische uitleg in het boek Kunnen muggen dronken worden. Seksuoloog Woet Gianotten beschrijft dat het goed mogelijk is dat het woord refereert aan het werkwoord 'to blow': Stoom afblazen. Dit gebeurt immers bij het klaarkomen en zou een logische uitleg van de oorsprong van het woord 'blowjob' kunnen zijn.

Foto: Shutterstock - nrt

Reacties
Categorieën