Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Vindt hij mij leuk? Signalen dat hij niet helemaal voor je gaat

2 min
Je zit in een (prille) relatie en je vraagt je eigenlijk regelmatig af: Vindt hij mij leuk? Als je jezelf dat moet afvragen is het eigenlijk op zichzelf al niet zo'n goed teken. Het kan zijn dat hij je te weinig aandacht of liefde geeft, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf van nature onzeker bent. Het is natuurlijk voor ons lastig om te beoordelen of hij je leuk vindt, zonder jullie als koppel gezien te hebben. Toch zijn er een aantal signalen die je aantonen dat hij niet helemaal voor je gaat. Wij zetten ze op een rij.

1. Hij reageert niet of laat op je appjes en belt niet terug

Je merkt dat hij niet echt actief het contact met jou opzoekt, wanneer jullie niet bij elkaar zijn. Zo reageert hij erg laat op je whatsappberichtjes of erger nog soms ook helemaal niet en verzaakt hij om je terug te bellen. Er zijn natuurlijk genoeg mannen die niet zo actief met hun telefoon in de weer zijn en in dat geval is het niet zo erg. Maar indien hij veel op zijn telefoon zit zodra jullie bij elkaar zijn, maar nooit echt actief met jou whatsappt, dan kan dat een eerste signaal zijn dat hij niet helemaal voor je gaat.

2. Hij haalt niet het beste in je naar boven

In een relatie zou het eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn dat je het beste in de ander naar boven wilt halen. Je wilt je partner zien stralen en je wilt alles uit de kast halen om dit te stimuleren. Doet hij dat niet bij jou, dan is dat geen goed teken. Het kan zijn dat hij zijn eigen leven meer prioriteit geeft of gewoon geen oog heeft voor jouw geluk. Je moet je mét en door hem beter voelen dan dat je je alleen voelt, anders moet je toch eens verder gaan kijken naar iemand die wel het beste in je naar boven haalt.

3. Hij wil eigenlijk geen consessies doen

Als je partner geen consessies wilt doen, dan kun je voorzichtig de alarmbellen af laten gaan. Het kan ook zijn dat hij gewoon iemand is die op zichzelf gericht is, maar ook dan moet je je afvragen of je daar bij wilt zijn. In een gezonde relatie is het een kwestie van geven en nemen. De ene keer doe jij iets voor hem en de andere keer doet hij iets voor jou. Dus zodra alles op zijn manier moet, dan heeft hij (te) weinig oog voor jouw behoeften. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat hij altijd zijn televisieprogramma's wilt kijken, dat hij klaagt als hij iets moet eten waar hij geen zin in heeft en als hij naar de kroeg of zijn vrienden wilt dan gaat hij, ook al laat hij jou in de steek.

4. Voor hem is de seks het belangrijkste

Zijn jullie liefdespartners of vooral seksmaatjes? Begrijp ons niet verkeerd, seks in een relatie is heel belangrijk, maar in de meeste relaties kan het niet zo zijn dat dat het belangrijkste wordt. Spreken jullie vaak 's avonds af om vervolgens in bed te belanden en de volgende dag weer ieder je eigen gang te gaan, dan kan dat op een gegeven moment gaan knagen. Als je onderbuik het gevoel geeft dat seks alleen of vooral de reden is dat hij met jouw afspreekt, dan is dat misschien ook wel zo. Probeer eerlijk naar jezelf te luisteren en je af te vragen of jij je goed voelt bij de manier waarop het nu gaat. Is dat niet zo, dan kun je er beter een punt achter zetten.

5. Hij is er niet echt voor je

Misschien is dit signaal nog wel het allerbelangrijkst: Hij is er niet echt voor je. Als je even met hem wilt praten of hem als luisterend oor nodig hebt, dan laat hij het afweten. Of als jij vraagt te helpen bij een klusje of om iets voor jou te doen en hij weigert dit structureel, dan kun je dat wel als signaal opvatten dat het niet helemaal goed zit. Want er voor elkaar zijn en iets voor de ander kunnen betekenen is nou juist zo belangrijk in een relatie!
Reacties
Categorieën