Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Deze 5 lieve dingen moet je altijd blijven doen in je relatie, ook als je 80 bent

1 min
Hoe vaak komt het voor dat je in het begin van een relatie nog helemaal gefocust bent op elkaar en alles voor en met de ander wilt doen. Maar na verloop van tijd wordt jullie relatie 'normaal' waardoor je soms kunt vergeten hoe speciaal de ander eigenlijk voor je is. Daarom willen wij je ervan bewust maken dat je deze kleine lieve dingen gedurende je hele relatie moet blijven doen. Ja, ook als je 80 bent.

1. Attent zijn

Het is een kleine moeite maar oh zo waardevol om attent naar elkaar toe te zijn. Niet alleen als de ander jarig is of als jullie een jubileum te vieren hebben, maar gewoon gedurende het hele jaar. Een voorbeeld hiervan is het lievelingsgerecht van de ander koken na een drukke dag, bloemetjes meenemen met een handgeschreven briefje of een ontbijtje op bed in het weekend. Het zijn de kleine dingen die het doen.

2. Quality time maken

Hoe druk je ook bent, blijf altijd quality time voor elkaar vrij maken. Probeer dan niet ongeïnteresseerd op de bank neer te ploffen (tenzij je samen een leuke serie volgt en daar plezier uit haalt), maar ook samen een hapje te gaan eten of een ander uitje te plannen. Als je kinderen hebt, regel dan op zijn tijd oppas en ga er samen op uit.

3. Lief en enthousiast over elkaar praten

Het is zo makkelijk om over of tegen de ander te klagen, maar veel leuker is als je je focust op de positieve kanten. En ja, die moeten er in overvloed zijn, hij/zij is immers niet voor niets je partner geworden. Dus vertel trots aan anderen waar je partner allemaal mee bezig is en wat je zo in hem/haar waardeert. Je zult zien dat je daar zelf ook weer helemaal vrolijk van wordt.

4. Flirten

Yesss, flirten for life! Dat is zo leuk en zo belangrijk. Natuurlijk doe je dat na verloop van tijd niet meer elke dag en misschien ook niet meer elke week, maar probeer het wel te blijven doen. Het is namelijk zo leuk! Kleed je bijvoorbeeld mooi aan voor de ander, maak grapjes, sla een arm om de ander heen (ook in het openbaar) en vertel verhalen. Dat zijn allemaal manieren om te flirten als je al wat langer bij elkaar bent.

5. Elkaar duidelijk maken hoe belangrijk de ander voor je is

En tot slot heel belangrijk: Blijf elkaar vertellen hoe belangrijk de ander voor je is en wat je zo leuk vindt aan hem/haar. Geef complimentjes, luister naar verhalen, vraag hoe zijn/haar dag was, vertel waarom je trots bent en zeg de ander dat je van hem/haar houdt! Echt, it works big time!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën