Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Zit je relatie in een sleur? Zo kom je er weer uit!

2 min
Als je relatie langzamerhand in een sleur komt, hoeft dit niet te betekenen dat de relatie ook gelijk uit elkaar valt. Het betekent wél dat je relatie wat meer energie en spanning nodig heeft. Hoe pak je dat aan? Wij geven je tips! Verveling is de grootste valkuil van de tijd waarin we leven, omdat er zoveel plezier en uitdaging binnen handbereik ligt. Als je continu geconfronteerd wordt met al het leuks dat er om de hoek te doen is, waarom zou je dat in een saaie relatie blijven hangen? Toch is uit elkaar gaan of 'om je heen kijken' niet perse een goede oplossing. Het gras lijkt immers altijd groener bij de buren. Ook bij een ander zal het op een gegeven moment weer 'gewoon' worden, waardoor de nieuw gevonden spanning daar ook weer weg zal ebben. Beter ga je op zoek naar manieren waarop je je huidige relatie weer kan boosten.

Accepteer dat je nieuwe prikkels nodig hebt en zorg hiervoor

Oké, je hebt nieuwe energie en spanning nodig dus ga hiermee aan de slag. Als je met vrienden bent, dan ben je vaak de beste versie van jezelf: Je kleedt je leuk aan, je lacht, doet leuke dingen en vertelt leuke verhalen. Zodra je dan terugkeert naar je partner, stap je vaak terug in routine, loop je in je huispak rond en focus je je sneller op de problemen of de dingen die nog ‘moeten’. Ga in plaats daarvan weer eens plezier maken met je partner. Maak grapjes, ga leuke dingen doen en zorg dat je er verzorgd bij loopt voor de ander. Neem initiatief. Zorg er ook eens dat je dagelijkse routine verbroken wordt, door veranderingen aan te brengen. Wees creatief en stap eens uit je comfortzone.

Onthoud wat je leuk vindt aan je partner

Het kan er makkelijk insluipen dat je allerlei irritaties aan je partner krijgt en dat deze naar verloop van tijd de boventoon gaan voeren. Hij laat de wc-bril omhoog staan of laat het vaatdoekje in de wasbak liggen. Het is prima om af en toe een ergernis te hebben, maar laat deze nooit meer dan 5% van de tijd in beslag nemen. Anders ga je vergeten wat je ook alweer zo leuk vond aan je partner en dan gaat het natuurlijk alleen maar bergafwaarts. Dus bedenk nog eens waar je bij de ander op bent gevallen? Was het zijn humor, uiterlijk, intelligentie, leuke verhalen of zijn enthousiasme over dingen? Onthoud deze eigenschappen en probeer deze weer wat meer in hem te zien of uit te lokken. Je kunt hiervoor gebruik maken van de law of attraction.

Wat kun je zelf veranderen?

Het is altijd makkelijker om allerlei wensen en eisen aan de kant van je partner neer te leggen, maar ga ook eens kijken wat je bij jezelf kunt aanpakken.Het is namelijk niet de taak van je partner om jou gelukkig te maken, geluk moet van binnenuit komen. Dus op het moment dat jij dat niet ervaart, dan zul je aan de slag moeten met jezelf. Ga bijvoorbeeld een vast sportplan voor jezelf opzetten, koop nieuwe kleding, ga een cursus volgen of plan een reisje voor jezelf. Ga in ieder geval dingen doen waardoor jij weer blij wordt, zodat je ook meer positiviteit zult ervaren. Je partner zal hier ook weer positief op gaan reageren.

Plan quality time in!

Tot slot is het van belang dat jullie samen ook weer leuke dingen gaan ondernemen. Net als dat je met vrienden doet, moeten jullie er samen ook op uit. Wat je gaat doen is aan jullie, het kan heel avontuurlijk zijn (zoals leren surfen), maar ook elke maand een avondje uit eten, theater of film plannen brengt jullie al dichter bij elkaar. Kleed je mooi aan voor de ander en geniet van de avond en natuurlijk van elkaar!
Reacties
Categorieën