Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Wat kun je doen als de spanning in je relatie ontbreekt?!

1 min
Als je een langere tijd samen bent, dan kan het best een uitdaging zijn om de spanning erin te houden. Toch is dit heel belangrijk om het samen leuk te houden. Maar hoe doe je dat nou precies? Wij geven tips!

Blijf er goed uitzien

Op je werk of tijdens een avondje met vriendinnen zie jij er tip top uit. Maar zodra je thuis bent, gaat je jogginsbroek aan en loop je als een slons rond. Helemaal niet zo erg af en toe, het is ook lekker om thuis helemaal jezelf en ontspannen te kunnen zijn. Toch is het ook heel belangrijk om je voor je partner mooi te maken, dus zorg dat je dit ook geregeld blijft doen.

Geef complimenten

Complimenten doen het altijd goed! Hoe fijn is het om te horen dat je er goed uit ziet, dat het fijn is dat je iets gedaan hebt of dat de ander trots op je is?! Doe dit ook wederzijds en er zal een positieve vibe in de relatie komen.

Ga geregeld op date avond

Zorg ervoor dat je geregeld samen een avondje uit hebt. Als je kinderen hebt dan breng je deze naar opa/oma of regel een oppas, maar zorg dat je altijd liefdespartners blijft, in plaats van alleen maar vader en moeder.

Spreek jouw wensen en fantasieën in bed uit

Blijf altijd open en eerlijk over je verlangens en fantasieën in bed. Geef duidelijk aan wat je wilt en waar je behoeftes liggen, dan kan de ander hierop inspelen of het op zijn minst bespreekbaar maken. Het gebeurt eigenlijk nog veel te vaak dat er onvrede ontstaat over het seksleven en dat de bevrediging buiten de deur gezocht wordt. Vertrouw je je partner niet of twijfel je aan zijn/haar oprechtheid? Dan kun je de ander gaan controleren of in het uiterste geval een privé detective inschakelen om hier zekerheid over te krijgen, maar eigenlijk is dat natuurlijk veel te laat. Pak de oorzaak aan in een vroeg beginstadium en zorg dat ook je seksleven bespreekbaar blijft.

Blijf ook dingen voor jezelf doen

Hoe gezellig en belangrijk het ook is om dingen samen te doen, het is wellicht minstens zo belangrijk om ook dingen voor jezelf te blijven doen. Spreek ook lekker een avondje met vriendinnen af of ga een leuke cursus volgen. Hierdoor krijg je ook weer nieuwe en andere energie en zo heb je elkaar steeds weer wat nieuws te vertellen.

Doe drankjes samen

Het laatste wat we willen is je natuurlijk alcoholist maken, maar af en toe een flesje wijn of biertje opentrekken is wel heel gezellig om samen te doen. Ga gewoon eens even lekker zitten (buiten) met een drankje en een nootje en klets gewoon eens over van alles en nog wat. Je zult zien dat dit een stukje ontspanning geeft en jullie weer dichter bij elkaar brengt.

Foto: Shutterstock Advertorial

Reacties
Categorieën