Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Friends with benefits: Zo werkt het wél!

1 min
We kennen allemaal de film 'friends with benefits'. De letterlijke vertaling zegt het eigenlijk al: 'vrienden met voordelen'. Eigenlijk komt het er op neer dat je geregeld seks hebt met iemand waarmee je geen relatie hebt en dit ook niet als doel hebt. Je bent dus gewoon maatjes en profiteert ondertussen van elkaars lichaam. Maar dit blijkt in de praktijk vaak lastiger dan dat het klinkt. Wij geven je wat tips waardoor het wel kan werken.

Wees eerlijk

Als je één keer met iemand in bed beland bent, is er niet direct sprake van 'friends with benefits'. Maar als dit geregeld het geval is en je hebt geen gevoelens of de intentie om eventueel een relatie te starten, dan is het belangrijk om dit uit te spreken. Laat weten wat jouw verwachtingen zijn en pols of dit bij de ander hetzelfde is. Friends with benefits kan alleen succesvol zijn als jullie er beide hetzelfde in staan.

Maak goede afspraken

Het belangrijkste is misschien wel om goede afspraken met elkaar te maken. Laat de ander weten hoe jij er in staat en waar jullie je prettig bij voelen. Is het bijvoorbeeld oke als de ander ook het bed met anderen deelt? In hoeverre maak je tijd vrij voor de ander? Blijven jullie wel of niet bij elkaar slapen? Delen jullie alleen de lakens of gaan jullie ook samen een avondje uit? Spreek dit soort dingen naar elkaar uit, dat scheelt een hoop frustratie.

Geen valse verwachtingen

Hebben jullie naar elkaar uitgesproken dat jullie 'friends with benefits zijn'? Zorg dat dat zo blijft en creëer geen valse verwachtingen voor jezelf. Ga er niet vanuit dat de ander op een gegeven moment ook 'meer' wilt. Zodra je merkt dat je toch gevoelens krijgt, laat het de ander weten. Anders kan het een kwelling worden. Blijf ondertussen ook je ogen openhouden voor andere mannen/vrouwen waarmee je wél een relatie zou kunnen starten! Dit is slechts een tijdelijke situatie.

Shine en geniet

Als het werkt, dan werkt het en kan het een hele fijne manier zijn om je single bestaan een leuke invulling te geven. Dus zorg er ook voor dat je er verzorgd uitziet wanneer je de ander weer gaat zien, houd het spannend door bijvoorbeeld eens wat aan te schaffen bij een sexshop, experimenteer tussen de lakens en geniet lekker! This is your moment to shine!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën