Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

De valkuilen van het samenwonen

1 min

Samenwonen is super fijn, maar houdt meer in dan samen een bank uitkiezen en in elkaars armen wakker worden. Je laat iemand toe in je leven en wordt toegelaten in iemands leven. Je ziet elkaar vaker en dat kan naast een hoop fijne tijden op den duur helaas ook irritaties met zich mee brengen. Samenwonen betekent concessies maken, blijven communiceren en de valkuilen van het samenwonen te vermijden! Maar wat zijn die valkuilen dan precies?

Verwachtingen niet delen

Voordat je de stap waagt is het sowieso verstandig om verwachtingen van het samenwonen te delen. Wie gaat wat doen in het huishouden? Hoe verdelen jullie de financiën? Samenwonen betekent jullie manier van (het huishoudelijk) leven ook op elkaar afstemmen en dan kunnen de verwachtingen maar beter duidelijk zijn voor beide partijen. Iets wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft voor de ander niet zo te zijn!

Irritaties niet uitspreken

De toiletbril die voor de zoveelste keer omhoog staat, rondslingerende vieze sokken in de slaapkamer, vuile vaat op tafel laten staan.. Je kan bepaalde irritaties maar beter uitspreken en laten weten dat jij het vervelend vindt wanneer de vaat drie hoog in de gootsteen staat, terwijl in het kastje rechtsonder een vaatwasser staat.

Voor de ander denken

Hoe goed je iemand ook kent, probeer niet voor degene te denken. Waarschijnlijk heeft degene het niet eens door dat hij/zij iets laat slingeren terwijl het voor jou een doorn in het oog is.

Geen concessies maken

Een relatie draait om geven en nemen en dat is met samenwonen niet anders. Het betekent misschien nog wel meer dat jullie beiden concessies horen te doen om letterlijk samen door een deur te kunnen blijven gaan. Van jouw make-up tafel tot zijn spelcomputer, jullie moeten er alle twee iets van maken! ;) Wat is voor jou de meest waardevolle les die jij geleerd hebt van samenwonen?

 _________________________________

Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Shutterstock
Reacties
Categorieën