1 min

Afknappers op WhatsApp

1 min
WhatsApp is een populair communicatiemiddel. In ons digitale tijdperk is het niet gek dat steeds meer liefdes elkaar online vinden of zich na een real life ontmoeting verder ontwikkelen. Hoewel de meeste mensen er voorstander van zijn om elkaar in het echt te leren kennen, leer je elkaar 9 van de 10 keer ook kennen via berichtjes op de app. Maar, wat kan je beter niet sturen?

XXX

Gooi er niet te vroeg (bij je eerste gesprek!) een X-je in. Degene kan denken dat je een x naar Jan en alleman stuurt of je komt als iets te gretig over. Bewaar een X liever voor een specialer moment waarop je elkaar al beter kent en je degene extra laat merken dat je hem leuk vindt.

Overload aan emoticons

Een emoticon hier en daar is echt heel leuk, maar start niet met een hele parade aan visuele plaatjes. Het kan kinderachtig en niet serieus over komen. Des te leuker is als jullie je eigen maniertjes hier in gaan vinden.

Alleen over zichzelf praten

Wanneer je gesprekspartner zijn levensverhaal uit de doeken doet, maar totaal niet geïnteresseerd lijkt te zijn in jouw interesses. Het is toch fijn als iemand doorvraagt wanneer jij wat vertelt.

Spelfouten/afkortingen

NWLY, NTB en andere MSN taal behoren wel een beetje tot het verleden. Niet iedereen is even goed in de Nederlandse taal, maar constant spel- of typefouten maken, komt over alsof degene niet de tijd ervoor neemt om een berichtje te sturen.

Lezen & niet reageren

..want dat komt over als negeren! Het kan natuurlijk wel eens voorkomen, maar wekt vooral irritaties op bij de andere partij. Terwijl jij dat niet zo hoeft te bedoelen. Miscommunicatie alom.

Wat ben je aan het doen?

Interesse tonen is hartstikke goed en fijn, maar als je constant gaat vragen: “wat ben je aan het doen?”, kom je toch een beetje als een stalker over. Vraag liever aan het einde van de dag hoe iemand zijn of haar dag was.

Constant appen

Als iemand na 10 minuten niet reageert een berichtje sturen en na een half uur weer en na twee uur weer en na twee en een half uur weer. Wacht eerst op antwoord voordat je vijf keer op jezelf gaat reageren. Wat vind jij een afknapper? _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Flickr - Senado Federal

Reacties
Categorieën