Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Mr Right of Mr Right Now

1 min
Is hij de ware? Is HIJ degene die je om 3u ’s nachts alle hoeken van de discotheek laat zien, op een knie een ring om je vinger schuift, jullie kinderen naar zwemles brengt en met wie je eindeloze wandelingen achter een rollator over de Veluwe gaat maken? Op een bepaalt moment besef je dat je geen 16 meer bent en vraag je jezelf af: Mr Right of Mr Right Now?

Invloed omgeving

Ik gok dat het begint wanneer je de 25 bent gepasseerd. Ik herken het en mijn vriendinnen zo te horen ook. Mensen om je heen gaan samenwonen, trouwen en krijgen kinderen. Wat je gevoel versterkt dat het tijd is om in een serieuze(re) relatie te stappen of als je al in een relatie zit tegen het ‘is dit het nou?’ gevoel aan te lopen.

Liefdesmeter

Keek je op je 14e of jullie namen wel goed passen (herinner je de liefdesmeter van die ene hippe muziekzender nog!?), tegenwoordig is die eisenlijst waarschijnlijk iets gegroeid. Je neemt nu vaker ook iets langer de tijd voordat je in een relatie stapt, omdat je degene eerst iets beter wilt leren kennen. En als je dan in een relatie zit, hoe bepaal je dan of de klik met die leukerd gebaseerd is op lust of langdurige liefde?

Twijfel

De ‘is dit het nou?’ vraag staat gelijk aan de twijfel om het juiste te kiezen: laat je je (potentiële) partner gaan of ga je ervoor? Twijfel is een lastige emotie, die voor zowel jou als je partner zwaar op jullie relatie kan liggen. De niet-twijfelaar kan namelijk gaan trekken aan de twijfelaar, waardoor je degene juist weer wegduwt. Erover praten klinkt cliché maar is wel de manier om te zien waar deze twijfel ligt: ligt het aan hem of aan tekortkomingen in jullie relatie? Ligt het bij een gebrek aan interesse of bij het samenzijn? Als deze twijfel heel erg aan je knaagt is afstand nemen geen gek idee.

Mr Right vs. Mr Right Now

Een perfect mens bestaat niet, een perfecte relatie dus ook niet. In welke mate je met (in jouw ogen) bepaalde tekortkomingen kunt leven vandaag de dag of in de toekomst kan niemand je vertellen. Dat weet alleen jij. _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Shutterstock - Arek Malang

Reacties
Categorieën