1 min

Waarom dating-apps hip, hot en happening zijn!

1 min
Dat online daten een steeds groter fenomeen aan het worden is, zal niet als een verrassing komen. Ook dating apps veroveren razendsnel de datingmarkt. Heb jij nog dat laatste beetje overtuigingskracht nodig? Lees dan vooral verder want dit zijn de laatste facts en figures, plus een paar voordelen waarom jij snel een bezoekje aan de appstore moet brengen.

Facts & figures

Volgens GlobalWebIndex groeien dating-apps als kool en daarom presenteerden zij de volgende cijfers. Wist jij bijvoorbeeld dat: • 62% van de dating-app gebruikers man is! (daar zijn ze dus…) • Ondertussen al 91 miljoen mensen dating-apps op hun telefoon hebben staan. • 70% van deze gebruikers tussen de 16 en 34 jaar oud is. • Tinder het meest populair is in het Westen (40 miljoen gebruikers), terwijl de app Momo enorm populair is in Azië. • Over Tinder gesproken: naar verluidt lanceert de app binnenkort een TinderPlus mogelijkheid waarvoor je, tegen betaling, van extra opties gebruik kunt maken.

De voordelen

Nog niet overtuigd? Een van de redenen waarom dating-apps zo populair zijn, is dat ze passen in ons ‘drukke’ dagelijks leven. Terwijl je met de trein naar je werk reist swipe je door de lijst met potentiële mannen of knoop je een onschuldig gesprekje aan met je match. Je ontmoet mannen die je in de kroeg niet zou tegenkomen (of juist wel) en het neemt een grens weg om gewoon gezellig te kletsen. Soms leidt dit tot interessante gesprekjes, leuke dates en wie weet zelfs een relatie. En als het dan tot een regelrechte ramp leidt, heb je in ieder geval wel weer een goed verhaal voor je volgende cocktailavondje met vriendinnen! _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Flickr - Jim Pennucci

Reacties
Categorieën