Happy singles
Happy singles
2 min

Hoe werkt Tinder?

2 min
Ineens doen we het allemaal.. we zijn massaal aan het sjansen via de dating-app Tinder. Hoe werkt deze nieuwe vorm van social media eigenlijk? En lees hier waarom Tinder populair is!

Hoe werkt Tinder?

Tegenwoordig is Tinder helemaal hót! Nederland telt begin 2014 maar liefst 1,2 miljoen gebruikers en is momenteel in 24 talen beschikbaar. Tinder is een dating-app die je download op jouw telefoon en die je in staat stelt om op een eenvoudige manier in contact te komen met gebruikers van het andere geslacht. Deze app wordt gekoppeld aan jouw Facebookaccount, wat de basis vormt van jouw profiel en die van anderen. De foto die getoond wordt, is dan ook de profielfoto van jouw Facebookpagina, je kunt 1 tot maximaal 5 foto's tonen. Tenslotte nog even een tekstje over jezelf toevoegen en you're ready to go!

Foto's keuren

Vervolgens krijg je aan de lopende band foto's te zien van andere personen die met jou een potentiële match vormen op basis van leeftijd, afstand, gemeenschappelijke vrienden en dezelfde Facebook-likes. De app geeft jou de mogelijkheid om duizenden (vrijgezelle) gebruikers te keuren op basis van een foto. Deze foto kun je beoordelen met een hartje (positief) of een kruisje (negatief).

Meer informatie van de ander

Naast dat je enkel de foto van de ander beoordeeld (als een soort legale vleeskeuring), zie je bovendien de voornaam, leeftijd, gemeenschappelijke vrienden en (facebook)likes van de ander. Zo zie je eigenlijk in één oogopslag of de ander in eerste instantie raakvlakken heeft met hetgeen waarnaar jij op zoek bent. Wanneer beide gebruikers elkaar een 'hartje' geven, dan is er sprake van een match en kun je met elkaar chatten en eventueel een afspraakje plannen.

Matches bij jou in de buurt

De app vraagt toegang tot jouw locatievoorziening. Hiermee kan de ander niet precies zien waar je je bevindt, maar op basis hiervan krijg je foto's zien van mensen die zich in een bepaalde straal van jou bevinden. Zo voorkom je dat iemand uit Groningen een match heeft met iemand uit Zeeland. Bij het kopje 'distance' kun je zien hoe ver je daadwerkelijk van elkaar verwijderd bent en is een eventuele afspraak zo geregeld. Het is laagdrempelig en dat past helemaal bij deze tijd.

Grappige tekstwisselingen

Tinder levert bijzondere verhalen op en het fungeert bovendien als een grappig tijdverdrijf. "Als ik in de trein zit ga ik gewoon even een half uurtje foto's checken en soms beland ik in een leuk gesprek", aldus een Tinder-gebruikster. Een andere gebruiker voegt daaraan toe: "Opvallend is wel dat ik veel mannen met vissen in hun hand voorbij zie komen. Wat is dat toch, mannen en vissen?!". Hoe dan ook, tegenwoordig zorgt deze nieuwe dating-app voor leuke verhalen. Er bestaat zelfs een populaire facebookpagina waarbij de bijzondere chats gedeeld worden. Bij deze een kleine indruk!   tinder Wat zijn jouw Tinder ervaringen?

Foto 1: Shutterstock - Bonninstudio Foto 2: Facebook - Guitige Tinder Berichten

Reacties
Categorieën