Happy singles
Happy singles
1 min

Wat is LinkedUp?

1 min
Er is iets nieuws in datingland; LinkedUp. Deze dating-app lijkt een beetje een combinatie van Tinder en LinkedIn te zijn. Lees hier wat het is en hoe het werkt!

Dating-app LinkedUp

De ene dating-app heeft zijn populariteit nog niet verloren of de andere dient zich alweer aan. De nieuwe app LinkedUp is sinds maart 2014 op de markt en momenteel alleen nog te downloaden voor iOS-apparaten.

Matches op basis van LinkedIn

Waarbij Tinder gebruik maakt van jouw gegevens in Facebook, doet LinkedUp dat op basis van jouw LinkedIn informatie. Op deze manier worden er dus matches gecreëerd op basis van werk en carrière overeenkomsten. Desondanks heeft de app geen officiële banden met Linkedin, maar zal wel je opgegeven LinkedIn gegevens gebruiken om zo een passende match te zoeken. Bovendien zal jouw foto van LinkedIn worden gebruikt als profielfoto. Vind je deze toch te serieus, dan kun je in je profiel van deze app extra foto's toevoegen.

Tinder voor de professional?

De app doet ons een beetje aan Tinder denken omdat er, net als in de Tinder-app, gefilterd wordt op leeftijd, geslacht, werk en afstand. Bovendien kun je ook hierbij de voorbijkomende foto's van anderen wegvegen of liken. Wanneer beide deelnemers elkaar liken, dan krijgen ze de mogelijkheid om met elkaar te chatten zodat er op deze manier een afspraak gerealiseerd kan worden. Volgens de makers is het niet de bedoeling dat flirten binnen kantoren aangemoedigd zal worden, maar is het juist een kans om profijt te hebben van je netwerk van professionals met een vergelijkbare achtergrond. Wat denk jij, gaat deze app de markt veroveren? Of zit jij niet te wachten op zo'n "carrière-match"?

Foto: Shutterstock - Aaron Amat

Reacties
Categorieën