Happy singles
Happy singles
2 min

Met dit geheim krijg je wél leuke Tinder matches!

2 min

Tindercoach Louis Farfields geeft Tinder advies. In deze gastblog toont hij je hoe je meer leuke matches op Tinder krijgt, waarmee best wel eens zou willen afspreken.

Hoe je mannen naar rechts laat swipen

Mannen zijn visuele wezens. Wat houdt dit in als het aankomt op Tinder vraag je je af? Nou… 90% van de kans of je matches krijgt, hangt af van hoe je je presenteert op je foto’s. Simpel uitgedrukt: Hoe sexyer je foto’s, hoe meer matches. Toch zit er wel een nadeel aan jezelf sexy presenteren op je foto’s. En dan bedoel ik vooral wanneer je je té sexy blootgeeft. Het gevolg is dat je dan de verkeerde mannen aantrekt.

Je kent ze wel: Oppervlakkige mannen, met de houdbaarheidsdatum van één nacht. Tsja, je hebt nu wel meer matches. Maar je bent eigenlijk geen snars verder. Want de mannen die je matcht, die wil jij niet. En de mannen die jij wél wil, daar match je niet mee.

En dan is er nog die profieltekst onder je foto’s. Wel… de helft van de mannen kijkt niet eens verder dan je eerste foto en een enkeling dwaalt af naar je tekstje. Tenminste… tótdat ze met je matchen. Dan wordt de rest van je profiel je troef. Waarom vertel ik je zo. Eerst wordt je profielfoto tegen het licht gehouden.

Het geheim van een goede eerste profielfoto

Flirt met de camera. Dit is sexy maar niet té sexy. Onderzoek toont aan dat een zwoele blik naar de camera voor je eerste foto dé manier is voor meer matches. Dit doe je door te flirten of te lachen, terwijl je in de camera kijkt. Foto's waarbij je wegkijkt, scoren namelijk minder goed.

Wanneer je namelijk verleidelijk naar de camera kijkt, dan flirt je als het ware met de man aan de andere kant van het scherm. Verleidelijk kijken is dé manier om een man vlinders in zijn buik te laten voelen. Zowel in het echt, als in online-dating-land.

Laat je verder van zoveel mogelijk kanten zien

Het liefst zouden mannen een sculptuur van je willen, zodat ze je eens goed van top tot teen kunnen inspecteren. Oké, misschien niet zó overdreven. Maar je doet er goed aan om jezelf van zoveel mogelijk kanten te showen. Én dan wel op de juiste manier.

Wat bedoel ik precies met ‘jezelf van zoveel mogelijk kanten showen? Ik heb het hier niet enkel over variatie in camerastand. Met deze onderstaande richtlijnen krijg je dus variatie in je foto’s.

  • Ten eerste: laat zien hoe je eruitziet. Heb je alleen maar foto’s met je gezicht? Dan zal hij al snel denken dat je wat te verbergen hebt.
  • Laat zien wat je dagelijks bezighoudt in je leven. Muziek, hobby’s, werk, school. Alles is beter dan enkel selfies van bovenaf of in de spiegel.
  • En toon naast je eigen dingetjes, ook dat je uitstapjes maakt. Bijvoorbeeld met je vriendinnen. Laat zien dat je een veelzijdig leven hebt. Al raad ik een foto samen met een man weer af. Je potentiele matches schrikken hierdoor.

Je profieltekst als troef

Ik zou het nog hebben over je profieltekst. Jouw troef, wanneer je matcht met een man. Je profieltekst is namelijk dé manier om het gemakkelijk voor de man te maken een leuk eerste bericht te sturen.

Wat zet je in je profieltekst?

Beschrijf jezelf op een grappige en originele manier… Verklap een speels geheimpje over jezelf. Zo geef je iets waar een man gemakkelijk op in kan haken. Laat de diepgaande quotes en oppervlakkige clichés achterwege. ‘Pizza’ en ‘wijntjes doen’ verdienen geen originaliteitsprijs.

Tijd om die foto’s schieten en op je profiel te zetten

Als je ervoor zorgt dat je profiel aan deze richtlijnen voldoet, zeg ik je dat je de vruchten uit Tinder gaat plukken. Er mag dan geroepen worden dat Tinder enkel voor casual dating is, bedoeld voor oppervlakkige mensen. Niets is minder waar. De ervaring die je van Tinder krijgt, daar zorg je zélf voor. Onder andere door het soort profiel dat jij toont en hoe jij je gedraagt op de app.

Liefs Louis Farfields van TextGod

Reacties
Categorieën