Happy singles
Happy singles
2 min

Goede profielfoto kiezen - 10 tips!

2 min
Welke foto’s zijn het beste geschikt voor op je datingprofiel? Die ene leuke foto waarop je met vrienden een drankje doet, een zakelijke foto die je gebruikt voor je LinkedIn-profiel of kies je toch voor een foto met je kinderen of huisdieren? De belangrijkste vraag hierbij is; welke indruk wil je achter laten?

Jouw datingsite profiel

Datingsites staan vol met profielen en of we het nu willen of niet, er wordt vaak in eerste instantie alleen geselecteerd op foto’s. Geen leuke foto betekent dat je profiel niet wordt bezocht. Maar het is juist wel de bedoeling dat je profiel bezocht wordt. Dus met wat voor soort foto’s verhoog je de kans dat je profiel vaak bezocht wordt? En hoe kun je een goede profielfoto kiezen?

Tips voor het kiezen van een goede profielfoto

1. Resolutie Kies voor foto’s met een hoge resolutie. Een foto gemaakt met je smartphone levert redelijk goede foto’s op maar met een digitale spiegelreflexcamera ga je echt voor kwaliteit. 2. Natuurlijk licht Maak op je foto gebruik van natuurlijk licht. Probeer het maar eens uit. Maak een foto buiten met natuurlijk licht en een foto binnen met flitslicht. Het verschil is overduidelijk. 3. Gloed Geef je foto net iets extra’s en neem je foto een uur na zonsopkomst of een uur voor zonsondergang. Dit geeft je een mooie gloed. 4. Filter Gebruik een filter. En dan niet de filters waardoor je er bijna onherkenbaar uit gaat zien, want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Download Photoshop en gebruik de filters contrast en helderheid. Probeer altijd subtiel te zijn met filtergebruik. 5. Gezichtsuitdrukking Vrouwen: flirt een beetje met de camera, daar reageren mannen het beste op. Mannen: neutraal kijken of een klein beetje lachen en het liefst niet in de camera kijken. 6. Kinderen? Kinderen op de foto? Of eigenlijk toch maar niet? De meningen zijn hierover over verdeeld maar de meerderheid geeft de voorkeur aan geen kinderen op de foto. Schrijf iets leuks over je kinderen in je profieltekst. 7. Passie Deel je passie op de foto. Laat je fotograferen terwijl je je hobby aan het uitoefenen bent. Zorg ervoor dat deze actiefoto een leuk gespreksonderwerp wordt. 8. Varieer Als je kiest voor meerdere foto’s op je profiel (dat is wel een aanrader) kies dan voor verschillende foto’s: een portretfoto, een foto waar je helemaal op staat en bijvoorbeeld een actiefoto. Varieer qua achtergrond en kleding. Zes foto’s uit dezelfde ‘fotosessie’ is geen aanrader. 9. Updaten Maak regelmatig nieuwe foto’s oftewel houd je foto’s actueel. Het is veel fijner om te horen dat je op je foto’s lijkt dan dat er gevraagd wordt hoe oud je foto’s zijn. 10. Niet doen Dont’s: rokend of drinkend op de foto, in bed liggen (geldt voor mannen en vrouwen), selfies met ontbloot bovenlijf (mannen), romantische foto met een ex-partner, rommelige achtergrond, vage onduidelijke foto’s, de ‘visfoto’ (mannen), foto met getuite lippen (vrouwen), enz. Maak jouw profiel tot een succes met deze tips en laat die leuke matches maar komen!
Reacties
Categorieën