Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Lange afstandsrelatie goedhouden? 5 tips!

1 min
All You Need Is Love brengt het altijd zo romantisch, een lange afstandsrelatie. Je ziet de eenzaamheid en het verdriet van elkaar niet kunnen zien, maar dat lijkt niet op te wegen tegen HET moment dat je je beau eindelijk in de armen sluit. Aangezien de vakantieperiode ten einde loopt en de eerste vakantieliefdes in relaties uitlopen, vraag ik me af: Hoe doe je dat eigenlijk? Je relatie goed houden op het moment dat je kilometers van elkaar verwijderd bent?

Tip 1: Praten, heel veel praten

Communicatie is de key van elke relatie. Maar wanneer je op afstand zit zijn goede gesprekken meer dan ooit van belang. Van je gevoelens tot wat je bezig houdt. En vergeet de small talk niet. Overleg bijvoorbeeld eens wat je die avond gaat eten en of je die ene jas zal kopen. Als je elkaar niet regelmatig ziet blijf je zo toch een (groot) deel van elkaars leven uitmaken en weet je wat er bij de ander speelt.

Tip 2: Creatieve berichtjes

Verras je vriend(in) met foto’s, een lief gesproken audio berichtje of een kort filmpje. Vergeet ook de postbode niet! Stuur eens een kaartje, een handgeschreven brief of een cadeau. Door regelmatig te laten zien dat je moeite doet voor de ander voorkom je onzekere/jaloerse gevoelens.

Tip 3: Doe dingen samen

Bekijk tegelijkertijd een film of een aflevering van jullie favoriete serie terwijl jullie ook op Skype zitten of aan het whatsappen zijn. Zo ben je toch nog een beetje ‘samen’!

Tip 4: Ken elkaars rooster

Weet wanneer iemand naar school is, moet werken of een belangrijke vergadering heeft. Zo weet je wanneer je kan bellen of een gesprekje kan aanknopen op de app. Scheelt weer eindeloze minuten smachtend turen naar je telefoon en onzekere gevoelens!

Tip 5: Maak een gezamenlijk doel

Realistisch gezien kan een lange afstandsrelatie niet voor altijd goed blijven. Ooit wil je toch de volgende stap zetten? Praat daarom over (mogelijke) doelen, eventuele verhuizingen en ontmoetingen. Zo hebben jullie iets om naar toe te leven in de periodes dat je niet bij elkaar bent. En last but not least: blijf je liefde bevestigen! Constant ‘ik hou van je roepen’ hoeft absoluut niet, maar blijf het met enige regelmaat herhalen als extra verzekering dat het goed zit! Enne vergeet Robert Ten Brink dan in november geen brief te sturen. Zitten jij en je liefde in december lekker samen knus onder de kerstboom! Heb jij ervaring met lange afstandsrelaties? Laat je gouden tip achter in een reactie!   _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Shutterstock - wavebreakmedia

Reacties
Categorieën