Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

De voordelen van samen sporten

1 min
In de sportschool staan steeds meer sportievelingen hun bbq’s en drankjes van de vorige avond weg te werken. Hoe gezellig en effectief is het ook om tijdens dat uurtje bikkelen iemand aan je zijde te hebben staan? Ik zie steeds vaker stelletjes samen sporten en geef ze groot gelijk. Door die zweetdruppels kijkt hij echt wel heen! Sterker nog, het is nog sexy ook! Sport jij (nog) niet samen met je partner? De voordelen van samen sporten op een rij!

Quality time

Een gezamenlijk bezoekje aan de sportschool is een goede invulling van wat quality time. Je werkt samen aan individuele doelen en bent betrokken bij dit deel van elkaars leven. Je weet waar je over praat en kan bovendien in de adempauzes het reilen en zeilen van de dag bespreken.

Motivatie

Hoeveel discipline je ook hebt, zwakke momenten zijn niet onoverkomelijk. Daarom kan wat extra motivatie (lees: een schop onder je kont wanneer je liever op de bank neerploft) op zijn tijd geen kwaad! En laat die motivator nou net dichtbij huis te zoeken zijn!

Je haalt het beste in elkaar naar boven

Naast dat sporten met een partner motiverend werkt, is het vaak ook nog effectiever. Met iemand aan je zijde zet je net dat stapje extra en duw je die barbell net nog een keertje vaker omhoog! Hoezo kippenkracht? Je zal hem het tegendeel wel even bewijzen.

Couple work outs

Een laatste tip: google eens op couple work outs en je komt de leukste combinaties tegen! Met elkaar(s gewicht) kan je creatief en effectief te werk gaan, waardoor je er ook thuis even tegenaan kunt gaan! Last but not least: laat je je nou ook energieker, beter in je vel en zelfverzekerder voelen wanneer je regelmatig sport en.. tja, één plus één is twee! _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën