Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Fleur: Ode aan de vagina

1 min

He? Staat het er echt? Ik knipper met m’n ogen, maar lees het goed: Sharon Osbourne heeft zich een designer vagina laten aanmeten. Ik weet niet wat ik lees! Is die vrouw niet allang de 60 gepasseerd? Een designer vagina.. mompel ik, het moet niet gekker worden.

Schaamhaar

Het begon allemaal met het schaamhaar. Er was ooit een tijd dat een grote bos haar de normaalste zaak van de wereld was. Totdat we collectief besloten dat het weg moest. Massaal gingen we aan de haal met scheerapparaten, waxbeurten en ladyshaves. De ingegroeide haartjes, infecties en irritaties namen we daarbij voor lief. Immers, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. Maar sinds de vagina daar zo open en bloot bij ligt, worden ook alle oneffenheden beter zichtbaar. Want tja, de vagina is nou eenmaal niet een symmetrisch schoonheidsideaal.

Designer vagina

Het concept designer vagina blijkt niet nieuw, integendeel. Maar de trend is weer helemaal opgelaaid, hot en booming. Wil je voldoen aan de eisen van een designervagina, dan laat je je schaamlippen rechttrekken en alle flapjes binnenboord vouwen totdat er geen uitstulpingen meer zichtbaar zijn en klaar is kees. Dat dit grapje een sloot geld kost en een hoop risico’s met zich meebrengt, daar wordt door de voorstanders niet over gerept. Bovendien waarschuwen artsen voor verkeerde beeldvorming of verwachtingen van het vrouwelijk lichaam. Juist de vagina komt in vele soorten en maten en is verre van een designerproduct.

Mannen

Opvallend in deze discussie is dat mannen de vagina vaak wel mooi of in ieder geval opwindend vinden. Een uitstulping hier en daar hoort er nou eenmaal bij – de penis is immers ook niet het boegbeeld van pure symmetrie, toch? Veel mannen hebben een afwijking naar links of rechts. Laten we vooral lekker genieten van elkaars intieme delen, daar waar het voor bedoeld is. In dit filmpje vertellen mannen wat zij van de vagina vinden. Aan hun enthousiasme kunnen vrouwen nog eens een voorbeeld nemen. Dus sit back en listen carefully, ode aan de vagina!

Foto: Shutterstock
Reacties
Categorieën