Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

3 tips om je relatie hot & happening te houden na de komst van een baby

2 min
Heu, je relatie hot & happening te houden? Waar heb je het over? Dit is alles waar we ooit van gedroomd hebben, zul je vast denken! En daar heb je helemaal gelijk in. Toch kan na het krijgen van een kindje jullie nieuwe rol als papa en mama een uitdaging zijn. Je moet een nieuwe routine gaan vinden, wie doet er wat? Alle aandacht die je normaal naar je partner ging, gaat nu voor het grootste deel naar de newborn. Jullie zijn vaker moe, hebben minder vrije tijd.. het is even zoeken. Deze tips helpen je hopelijk op weg!

Zorg voor echte aandacht

Zoals we hierboven al even noemden, jullie waren gewend om als koppel alle tijd voor elkaar te hebben. Nu moet deze gedeeld worden met jullie lieve kleine hummel die de hele dag (en nacht) aandacht vraagt. Hoe ga je hier goed mee om, zonder elkaar uit het oog te verliezen? Maak van jullie als koppel een prioriteit, jullie zijn immers de basis van het gezin. Natuurlijk kun je je baby niet links laten liggen, maar zorg daarnaast voor echte aandacht voor elkaar. Geef elkaar een dikke kus en knuffel bij het slapen gaan, het wakker worden, het thuiskomen uit werk etc. Zorg dat je ook naar elkaar luistert, begrip hebt (en toont!) voor de gevoelens van de ander en probeer in te springen als het voor de ander even te veel is. Zorg voor teamwork en teamspirit!

Maak van slapen een prioriteit

Werkelijk alles is zwaarder en intenser zodra je te weinig slaap hebt. Je wordt eerder geïrriteerd, er komt minder uit je handen, je ervaart stress en negatieve emoties worden aangesterkt. En zo kun je in een negatieve spiraal komen. Probeer daarom te slapen waar je kunt. Ga op tijd naar bed en doe gerust een powernap overdag als de kleine slaapt. Afspraken om om de beurt een nacht te pakken of de baby 's ochtends uit bed halen, kunnen hierbij ook goed werken. Zo kan de ander nog even blijven liggen. Verwacht zeker in het begin niet teveel van jezelf, opruimen of nog wat klusjes 's avonds doen kan ook een andere keer. Kruip als je moe bent lekker onder de wol.

Uit je dankbaarheid

We vinden het vaak makkelijker om te mopperen, dan om dingen te benoemen die we fijn vinden. Maar juist het uiten waar jij dankbaar voor bent, heeft een belangrijke werking binnen de relatie. Bijvoorbeeld: "Wat fijn dat jij al boodschappen hebt gedaan voor vanavond", "Gezellig dat je weer thuis bent, ik vind het zo bijzonder om met zijn drietjes te zijn", "Goed dat jij alvast nagedacht hebt over oppas voor volgende week". Ondanks dat jullie waarschijnlijk een bepaalde mate van stress ervaren, kun je leren kijken naar hetgeen dat jullie al bereikt hebben samen. Kijk jullie nou eens met z'n drietjes staan! Juist door dat te benoemen, zul je zelf meer dankbaarheid ervaren en zal je partner ook een boost geven. Bovendien komt er zo een positieve energie vrij die je kersverse gezinnetje zal doen stralen!
Reacties
Categorieën