Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Waarom seks belangrijk is in je relatie

2 min

Waar de één het het belangrijkste deel van de relatie vindt, denk de ander dat het overschat wordt. Eigenlijk vinden we er allemaal wel wat van, seks binnen een vaste relatie. Geregeld krijgen we te horen dat het naarmate de jaren voorbij gaan er minder tijd voor vrijgemaakt wordt. Toch is het zeker van waarde om er voldoende tijd en aandacht voor vrij te maken. Wij leggen uit waarom seks belangrijk is om te hebben met je partner!

1. Het connect

Misschien wel het meest voor de hand liggen, maar ook het meest belangrijk; het zorgt ervoor dat jullie samen weer connecten. Letterlijk en figuurlijk.

2. Goede nachtrust

Wie valt er niet ontspannen in een diepe slaap na een goede vrijpartij? Jep. Het zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen lekker kunt slapen en dus weer fit wakker wordt. Alleen maar voordelen dus!

3. Quality time

Zijn jullie -net als heel veel anderen- vaak druk? Soms heb je te weinig tijd om echt even tijd met elkaar door te brengen. Wat is er dan fijner om samen op deze manier echt quality time samen te hebben en tegelijkertijd helemaal te ontladen?!

4. Verhoogt intimiteit

Het hebben van seks met je partner verhoogt de intimiteit tussen jullie. Het wakkert dat speciale verliefde gevoelletje weer aan door de vrijgekomen endorfine en dit maakt dat jullie relatie nou net anders dan die je met andere goede vrienden kunt ervaren.

5. Goeie workout

Niet geheel onbelangrijk, het is een goede workout voor je lichaam. Met het hebben van een lekker sekspartij verbrand je zomaar al zo'n 100 tot 150 calorieën in een half uurtje. Zo kun jij de sportschool best een keertje overslaan.

6. Je leert elkaar beter kennen

Natuurlijk wil je je partner in alle opzichten beter leren kennen. Het intieme gedeelte is daar ook een belangrijk onderdeel van. Wat vindt de ander prettig, wat juist niet? Wat zijn fantasieën van je partner? Juist doordat je dingen te weten komt die anderen niet weten, zal het jullie dichter bij elkaar brengen.

7. Stress verlagend

Het hebben van stress is een vaak gehoorde reden waarom de seks op een laag pitje staat. Zonde, want juist het hebben van seks zorgt ervoor dat de stress verminderd. Experts zeggen zelfs dat degene die geregeld seks hebben beter met stress kunnen omgaan dan degene die dat niet hebben. Voila!

8. Meer zelfvertrouwen

Het blijkt dat het hebben van seks met je partner zorgt dat je een beter gevoel krijgt over jezelf. Juist die intimiteit die je samen hebt en een partner die jouw lichaam betast en bewonderd zorgt voor meer zelfvertrouwen.

9. Het houdt het spannend

Hoe zorg je ervoor dat jullie relatie niet in een sleur belandt?! Nou, juist door het samen spannend te houden! Zorg dat jullie geregeld intiem blijven en probeer een beetje de gewoontes af te wisselen met het uitproberen van nieuwe dingen. Zo houd je jullie relatie lekker levendig!

10. Het is gewoon leuk!

En ja, niks meer aan toe te voegen: Seks is gewoon leuk! Dus let's sparkle!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën