Tussen de lakens
Tussen de lakens
0 min

Jup, vrouwen vaker zin in seks dan de man denkt

0 min
Hebben mannen 9 van de 10 keer meer zin in seks en een hoger libido? Misschien wel. Maar vrouwen kunnen er ook wat van. En dat wordt nog wel eens verkeerd of anders geïnterpreteerd, aldus dit onderzoek.

Verwachting versus realiteit

Zo is namelijk gebleken dat mannen vaak een totaal ander beeld hebben van het libido van hun partner. Zij denken dat de vrouw ongeveer 1 a 2 keer per week zin in seks heeft, terwijl de vrouwen aangeven dat ze dit best wat vaker zouden willen. En als beide partijen geen initiatief nemen, dan blijft het inderdaad op dat aantal keer hangen dat je er wel voor besluit te gaan.

Libido moet aangewakkerd worden

Goed om hierbij te onthouden is dat libido niet aangeboren is, maar aangewakkerd moet worden. Juist door er over te leren praten en aan je partner aan te geven wat je wel en niet wilt, zorgt ervoor dat het vertrouwen en de genegenheid groeit. Dit is voor vrouwen een belangrijke pijler in het opwekken van de zin in seks. Natuurlijk zijn dit algemene resultaten die uit één onderzoek naar voren zijn gekomen en zijn daarom niet op iedereen van toepassing. Probeer te ontdekken wat jouw partner nou echt vindt, wat is zijn/haar libido en frequentie behoefte aan seks. Zolang je er over blijft praten, kunnen jullie samen jullie wensen ontdekken en realiseren. Have fun!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën