Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

5 gewoontes die jouw relatie sterker maken

1 min
Steeds meer koppels raken van elkaar verwijderd omdat tijd en aandacht opgeslokt worden door andere dingen. We moeten vaak van alles en onze agenda's zitten al weken van tevoren vol geplempt. Het is niet onze bedoeling om met dit artikel je hele leven om te gooien, daar zou één stuk tekst niet voldoende voor zijn. Wat je wel kunt doen is aandacht en tijd maken voor deze eenvoudige 5 gewoontes, die de band tussen jullie zeker kan intensiveren.

1. Maak van seks een prioriteit

Dit klinkt misschien logisch, maar veel koppels geven het hebben van seks te weinig prioriteit. Te moe van werk, laat thuis, kinderen die je uitputten, favoriete televisieprogramma; allemaal sexcuses om het intieme gedeelte over te slaan voor die dag. Al hoef je natuurlijk niet dagelijks als konijntjes te keer te gaan, zorg dat jullie wel geregeld en spontaan met elkaar de liefde bedrijven.

2. Eet aan tafel en praat met elkaar

Heel lekker om na een dag werken met een bord op schoot voor de televisie te zitten of om tijdens het eten even door je Facebook timeline te scrollen. Allemaal externe prikkels die afleiden van het samenzijn. Niet doen! Zorg dat je elke avond als jullie samen eten de tafel dekt, een kaarsje aan steekt en vraagt naar elkaars dag. Dit is hét moment om even te levelen dus praat met elkaar, heb belangstelling en probeer hier écht een dagelijkse gewoonte van te maken.

3. Laat lieve briefjes achter

Lopen jullie elkaar wel eens mis door jullie drukke schema's? Laat dan een lief briefje achter voor de ander, waarin je aangeeft hoeveel je om de ander geeft dat je zin hebt om hem/haar weer snel te zien!

4. Ga samen onder de douche

Het is niet nodig om dit dagelijks te doen, maar spring af en toe eens lekker samen onder de douche. Het hoeft niet per definitie uit te monden in een waterige vrijpartij, maar gewoon wat vaker naakt en intiem bij elkaar in de buurt te zijn is heel goed voor jullie intieme band.

5. Praat trots over de ander

Tot slot, praat met trots en liefde over je partner! Niet alleen je partner zal ervan opfleuren, zelf krijg je ook weer nieuwe energie als jij vol enthousiasme kan vertellen waar de ander zo gedreven mee bezig is. Je zult zien dat de ander ook weer enthousiaste verhalen over jou zal vertellen en zo komen jullie samen in een positieve swung terecht.
Reacties
Categorieën