Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Een goede relatie onderhouden doe je zo

1 min
In het begin is alles fantastisch, maar naar verloop van tijd begint je partner en de relatie toch steeds meer 'gewoon' te worden. Dat klinkt misschien niet zo gezellig, maar het hoeft helemaal niet erg te zijn. Er komt ook veel moois voor terug. Cliché misschien, maar het is wel zo. Mits je de juiste dingen doet om met elkaar een goede relatie te onderhouden. Wij geven je een aantal tips hiervoor!

1. Houd van jezelf

Natuurlijk is het belangrijk om van je partner te houden, maar echte liefde kan alleen bestaan als je óók van jezelf houdt. Je staat alleen open voor liefde van de ander, wanneer je dat ook aan jezelf geeft.

2. Geef liefde

Wanneer je jezelf voldoende liefde hebt gegeven, moet je ook bewust zijn van het geven van liefde aan je partner. Hoeveel geef jij eigenlijk? En hoe vaak zeg je dat je van de ander houdt of dat hij/zij er mooi uit ziet?! Probeer daar geregeld bij stil te staan!

3. Doe dingen die je leuk vindt

Als jij gelukkig bent, zul je dat ook uitstralen in je relatie. Dus ga dingen doen waar jij blij van wordt, ontwikkel jezelf met cursussen of andere dingen die jouw horizon verbreden en blijf naast de relatie ook je eigen leven leiden. Hierdoor word je niet afhankelijk en zul je beter in je vel komen te zitten. Dit heeft weer een positieve uitstraling op de relatie!

4. Leer van elkaar

Zie de ander als een spiegel en leer van de reflectie. De feedback, positief of negatief kun je in jouw voordeel gebruiken en hierdoor kan je een betere geliefde worden.

5. Accepteer het normale

Zoals we al zeiden, op een gegeven moment veranderd de verliefdheid in houden van. Je zult dan misschien minder snel die kriebels en spanning voelen, maar dit hoort erbij. Probeer te accepteren dat het normale ook heel mooi is. Je zult zien dat er vanzelf weer nieuwe uitdagingen ontstaan, maar zie dit niet als doel opzich.

6. Blijf 2 individuen

Natuurlijk is het leuk om dingen samen te doen en is het fantastisch als je je compleet voelt met de ander aan je zijde. Maar dat neemt niet weg dat je ook een individu moet blijven. Dus behoud je eigen leven en probeer de ander niet te vormen naar jouw maatstaven. Je kunt nou eenmaal anders over dingen denken of handelen, dat houdt de relatie ook weer spannend! Wat is jouw ultieme relatietip? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën