Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Het hart op de tong hebben: Waarom open zijn goed is voor je relatie

1 min
Altijd open en eerlijk zijn in je relatie, kan soms lastig zijn en ingewikkelde situaties veroorzaken. Toch is het goed om dit te doen, wij leggen je uit waarom.

No pain, no gain

Als je altijd open bent en dicht bij je gevoel staat, kun je ook beter je kwetsbare kant laten zien. Daardoor kan het zijn dat je verdriet intenser kan ervaren, maar het werkt beide kanten op. Je ervaart pieken en dalen. Dus jij zal ook beter in staat zijn om vreugde, plezier en mooie dingen intenser ervaren. Als je jezelf niet openstelt, zul je misschien nooit of minder snel pijn ervaren, maar je bent ook niet in staat puur genot te voelen.

De ander weet wat hij aan je heeft

Als je altijd open bent, kan de ander goed inschatten waar jouw behoeftes liggen en hoe je pet staat. Het is dus nooit gissen naar jou emotionele staat van zijn, dus als je boos of verdrietig bent dan weet de ander dat. En dat is alleen maar mooi, want zo krijgt de ander ook de kans om iets goed te maken, je te helpen of een luisterend oor te bieden. Bovendien ben jij ook een type die wilt weten hoe het ervoor staat bij je partner dus je zult ook altijd naar de ander vragen en geïnteresseerd zijn in diens ervaringen of gevoelens. En zo komen jullie steeds dichter bij elkaar.

Beter over pijn heenkomen

Omdat je open bent en je emoties deelt met degene die je dierbaar is, zul je eventuele pijnen ook eerder kwijtraken. Juist binnenvetters hopen hun gevoelens op en hoewel het misschien lijkt alsof zij geen verdriet ervaren, zullen zij juist degene zijn die er langer last van houden. Dus probeer lekker te praten en te delen wat je op je hart hebt.

Dichterbij je intuïtie staan

Ben jij een open persoon, dan heb je waarschijnlijk een groter gevoel voor wat er om je heen gebeurt en kun jij een onderbuik gevoel beter voelen en duiden. Kortom, jouw intuïtie is goed ontwikkeld en je bent ook nog in staat om hiernaar te luisteren. Super, want hierdoor voel je goed aan of iemand eerlijk en oprecht is.

Wensen laten uitkomen

Jij weet wat je wilt en je zult ook niet onder stoelen of banken steken wat jouw gedachten, ideeën of wensen zijn. Iedereen weet eigenlijk wel waar jij vrolijk van wordt en je kan er soms zelfs dingen uitfloepen. Kortom, het is voor niemand een geheim wat jouw wensen of dromen zijn. Dus als de ander jou wilt verrassen, dan weet hij of zij gelijk waarmee jij heel blij gemaakt kan worden. En zo komen jou wensen eerder uit, voila!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën