Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Waarom seks op je derde date te vroeg is

1 min

Heb je wel eens ervaren dat een man minder interesse in je heeft, nadat jullie seks gehad hebben? Het kan je vreselijk onzeker maken en wellicht ga je twijfelen aan je eigen skills in bed. Maar er bestaat een grote kans dat dat helemaal geen rol speelt, aldus de wetenschap. Wij leggen je uit hoe het zit.

De invloed van dopamine

Wanneer je in een date-fase zit met je nieuwe liefde zul je merken dat je vaak over hem aan het dagdromen bent. Op dat moment wordt er een grote hoeveelheid dopamine (het gelukshormoon) aangemaakt, dat ervoor zorgt dat de verliefdheid alleen maar intenser wordt. Wanneer jullie vervolgens in elkaars buurt zijn zal het verlangen en de vlinders (veroorzaakt door de dopamine) extreem toenemen.

Onderzoek
Maar nu is gebleken dat bij mannen de aanmaak van dopamine geremd wordt na het hebben van seks. Daardoor kan hij die verliefdheid (tijdelijk) minder ervaren. Oh no! Hebben we dan al die tijd in een leugen geleefd?! No worries, dit is alleen van toepassing op mannen die nog geen emotionele verbinding met jou voelen. Dus jullie helemaal emotioneel connected zijn, dan zal het hebben van seks dit alleen maar versterken! Kortom, de kans is groot dat na de derde date zo'n emotionele verbinding nog niet optimaal ontwikkeld is. Daarom wijst onderzoek uit dat het misschien helemaal geen gek idee is om iets langer te wachten om met elkaar het bed in te duiken. Terug naar de goede oude tijd.

Hoe lang hebben jullie gewacht totdat je met elkaar in bed belandde?

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorie├źn